Koning Arthur overwint zijn grote angst.

Koning Arthur overwint zijn grote angst.

Recensie: Mieke van der Raay

In het theater in Hoofddorp was het duidelijk feest. De foyer was heel speels en vrolijk versierd voor de première van Koning Arthur. Theater Terra presenteert hier een nieuwe versie van de avontuurlijke familiemusical Koning Arthur voor kinderen van 8 jaar en ouder.

In het wereldberoemde sprookje slaagt de jonge Arthur er moeiteloos in een bijzonder zwaard uit te steen te trekken en wordt daarom koning van Engeland. We volgen hem in zijn queeste om Morgan, de dochter van de vermoorde koning, te verslaan. Zij wil op de troon zitten en doet daar alles voor, zelfs het gebruik van zwarte magie… Arthur is slungelig en niet zo dapper, maar dankzij de hulp van tovenaar Merlijn, de stoere ridder Lancelot en de mooie prinses Genevieve, beleeft hij spannende avonturen en komt het verhaal tot een goed einde.

De personages komen tot leven in een heel simpel, maar effectief decor. Jason de Ridder speelt de slungelige Arthur heel overtuigend. Door zijn lichaamsbouw past hij precies bij deze rol. Hij liet zien dat wanneer er wat fout gaat, hij doorspeelt als een professional. Zijn zang was niet altijd heel overtuigend, maar dat was niet storend omdat dat bij zijn personage past.

De avontuurlijke prinses wordt gespeeld door Maud Schoonen. Zij heeft een aangename stem om naar te luisteren. Ze komt overtuigend over als prinses die niet met een koning wil trouwen, maar spannende avonturen wil beleven.

Dennis Willekens is duidelijk een vakman. Of hij nou met een pop op zijn arm speelt, de tovenaar Marlijn of de broer van Arthur, alles was pure perfectie. Zijn gezichtsuitdrukking zijn ook geniaal. Je moet als publiek oppassen dat je niet alleen maar naar hem blijft kijken.

Lancelot wordt gespeeld door Job Bovelander. Dit doet hij op komische maar overtuigende wijze. Hij speelt daarnaast veel andere kleine rolletjes en dat doet hij heel goed. Voor de kinderen is het steeds duidelijk welke personage hij op dat moment is, omdat hij de rollen goed van elkaar onderscheidt.
Tenslotte speelt Babbe Groenhagen de dochter van de vermoorde koning. Zij zet zowel de in eerste instantie lieve dochter, als de later boze dochter heel overtuigend neer. Het verschil was duidelijk te begrijpen voor kinderen.

Hier en daar werd er gebruik gemaakt van speciale effecten, wat het verhaal nog spannender maakt.

Het is zeker een heel leuke voorstelling met een eens speciale boodschap. Iedereen, van Koning tot ridder en lakei gelijk is en niet meer of minder dan een ander.

Voor meer informatie: https://theaterterra.nl/kindervoorstellingen/koning-arthur/

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.