Opvliegers; een hilarische voorstelling

Opvliegers; een hilarische voorstelling

Recensie: Yente van den Dungen

In theater De Meervaart in Amsterdam vond maandag de feestelijke première plaats van ‘Opvliegers’.  De komedie, gebracht door Rick Engelkes Producties, vertelt het verhaal van vier vrouwen in de overgang.

Vier vriendinnen van middelbare leeftijd gaan voor de 5de keer met elkaar op vakantie. Op de achtdaagse trip naar Bali hebben ze het vooral over één onderwerp: De Overgang. Lydia (Antje Monteiro) is een vrouw die nog in de ontkenningsfase zit. Met behulp van dokter Rankman probeert ze het ouder worden zo lang mogelijk tegen te gaan. Ellen (Anne-Mieke Ruyten) daarentegen, omarmt de menopauze en vindt dat het bij het leven hoort. Sas (Anousha Nzume) is nog niet in de overgang, maar heeft last van een zeurderige ex. De laatste van de vier is Keet (Hymke de Vries). Keet heeft last van haar man; hij is een zelfhulp boek over de overgang geworden.

Het is een snelle voorstelling die met veel humor grote onderwerpen als het emptynestsyndroom, de menopauze en slechte relaties aankaart. Vrolijke liedjes voegen wat extra swing aan de voorstelling toe. De acteurs passen stuk voor stuk goed bij hun rol. De krachtige stemmen van Antje en Anousha krijgen exposure tijdens mooie songs. Anne- Mieke Ruyten speelt fantastisch de herkenbare vrouw die graag op fietsvakantie gaat en van yoga houdt. Ook Hymke heeft de lachers op haar hand en zet een ontzettend grappige en lieve  Keet neer.

De voorstelling over kibbelende middelbare vrouwen die de datingapp Tinder ontdekken, is hilarisch om naar te kijken, maar kan ook heel ontroerend zijn. Vier vrouwen die zichzelf willen (her) ontdekken en keuzes maken over de rest van hun leven. De voorstelling draait tot zaterdag 9 april 2016. Voor meer informatie kijk op Rep.nu

hart heelhart heelhart heelhart heel

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.