20 november langverwachte première DYING TOGETHER /Futures van theatermaker Lotte van den Berg

20 november langverwachte première DYING TOGETHER /Futures van theatermaker Lotte van den Berg

Op zondag 20 november beleeft de voorstelling DYING TOGETHER /Futures van theatermaker Lotte van den Berg haar première tijdens het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen. De voorstelling is het derde en laatste deel van het drieluik DYING TOGETHER, dat in de afgelopen 4 jaren ontwikkeld is bij Building Conversation. Het drieluik richt de aandacht op momenten van samen sterven, en geeft de deelnemende bezoeker nieuw inzicht in de manier waarop we samen leven.


DYING TOGETHER /Futures
In de eerste twee delen van het drieluik /Humans en /Earth werd er aandacht besteed aan waargebeurde momenten van collectief sterven die in het verleden hebben plaatsgevonden. In het derde deel, DYING TOGETHER /Futures, worden er samen met het publiek drie constellaties gemaakt die richting de dood én de toekomst bewegen. – Hoe verhouden we ons tot de toekomst via onze eigen dood? – Hoe kijken we naar de toekomst van kleine en grote ecosystemen over de hele wereld, die stervende zijn door de globale dreiging van de opwarming van de aarde?- Hoe verhouden we ons tot de dood van ideeën; ideeën waarmee we werelden en toekomsten bouwen?

Samen
DYING TOGETHER is een artistieke praktijk waarin we ons als team verhouden tot het begrip ’togetherness’ door samen met het publiek momenten van gezamenlijk sterven te onderzoeken. De performance is in de afgelopen jaren ontwikkeld en uitgevoerd op verschillende plekken in Europa.

“DYING TOGETHER is een moment van collectieve volwassenheid, dat kortsluiting veroorzaakt in de onverschilligheid.” Paris-art

“In DYING TOGETHER betreed je een andere wereld, een limbo tussen leven en dood die je in een staat van waakzaamheid brengt. (…) Lotte van den Berg neemt ons mee op een reis naar de grenzen van theater en het hart van het mens-zijn.” Rainer Hofmann – voormalig directeur, SPRING festival

Corona
Het idee om een extra derde deel getiteld /Futures te maken ontstond tijdens de eerste Covid-19 golf in 2020. Na verschillende try-outs in onder andere Frascati Amsterdam en Stadsschouwburg Utrecht stonden de Covid-19 maatregelen de première herhaaldelijk in de weg vanwege de aard van de voorstelling; het werk biedt performers en deelnemend publiek letterlijk een plek om fysiek na te denken – door hun lichaam vrij in de ruimte te positioneren en te herpositioneren.

Meer informatie op buildingconversation.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.