1e Try-out ‘Beauty and the Beast’ geslaagd!

1e Try-out ‘Beauty and the Beast’ geslaagd!

Donderdag 3 december was de 1e try-out van Beauty and The Beast in het Circustheater in Scheveningen. Ilovetheater.nl was hier ook bij. Een try-out is natuurlijk nog te vroeg voor een echte recensie, daarom hebben wij een kort verslag van de voorstelling.

De cast is vrijwel compleet vernieuwd, hierdoor is deze versie totaal verfrissend. De Cast moet nog aan elkaar en de voorstelling wennen, maar dat is niet gek na een korte repetitieperiode van 3 weken. Anouk Maas speelt voor het eerst de rol van een Disney Prinses, ze speelde wel eerder Fiona in Shrek,  maar die prinses is totaal niet met Belle te vergelijken. Anouk maas speelt een overtuigende Belle. Grote verrassing was toch echt Edwin Jonker als Beest. Eerst ben je echt bang voor hem, later ga je als publiek van dit beest houden. De pauzefinale van ‘Van haar te houden’ bezorgt kippenvel. Freek als Gaston was voor veel mensen toch een grote twijfel. Kan Freek een Macho Gaston spelen? Het antwoord is JA, op het podium herken je Freek niet meer terug. Freek heeft het een stuk lastiger dan dat René van Kooten het had in de vorige versie. aangezien René al meer macho van zichzelf is. Dus het is zeker knap dat hij deze rol zo overtuigend neerzet. Ook Tony Neef als Lumiere is een genot om naar te kijken. 

En dan Jorge Verkroost die niet van zijn rol als Lefou afkomt. In de vorige versie speelde hij vrijwel alle voorstellingen (op 2 voorstellingen als het goed is). Dit is al een hele prestatie omdat het fysiek een zware rol is. Toch speelt hij in deze versie weer dezelfde rol als toen en laat ook zien dat hij Lefou is! Komisch, goede timing en heerlijk dom! Nog een speciale vermelding voor Saskia Schäfer, die de bijrol van La Commodia met verve speelt!

Het decor komt uit de vorige versie en is niet vernieuwend, maar waarom zou je dat ook doen als het decor van deze versie prachtig in elkaar gezet is. De vorige versie was eerst een grote reizende productie en daar is het decor ook op ontworpen, maar dat maakt het decor zeker niet minder. Het decor is sprookjesachtig, heel erg Disney, maar geeft ook een bepaalde spanning aan de voorstelling.

Wel moeten ze het eindapplaus nog even langer maken, want de cast verdiend meer dan dit korte applaus (en het doek was al bijna dicht toen ik foto’s ging maken)

Nog 1,5 week tot de Première en of Nederland nu wel of niet klaar is voor de terugkeer van de musical, Het ligt zeker niet aan de voorstellingen zelf en de Cast. Want Beauty and The Beast is een heerlijke Disneymusical!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.