18 nieuwe nummers van Ilse DeLange en JB Meijers op CD

18 nieuwe nummers van Ilse DeLange en JB Meijers op CD

Castalbum van musical De Tweeling nu verkrijgbaar

Het castalbum van de musical De Tweeling is nu verkrijgbaar. Ilse DeLange en JB Meijers schreven de muziek en zijn ook, samen met Daniel Lohues, verantwoordelijk voor de liedteksten. Ilse DeLange en JB Meijers hebben elkaar door hun werk voor De Tweeling ontmoet. Het was voor Ilse de eerste keer dat ze haar talent inzette voor een musical. Het werk van de twee is niet onopgemerkt gebleven. Zij ontvingen op 10 december een nominatie voor een Musical Award voor Beste Muziek/Arrangementen.  Op het castalbum, dat verkrijgbaar is via tweeling.nl/cd en in het DeLaMar Theater,  staan alle 18 songs uit de musical zoals ‘Voor Altijd’, ‘Hoop Vervlogen’ en ‘Niemand Weet Wat Er Komt’.

Hoofdrolspelers Rosa da Silva, William Spaaij, Doris Baaten en Kees Boot namen de eerste exemplaren gister in ontvangst in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daar is de voorstelling nog tot en met 31 januari te zien. Daarna toert de voorstelling langs de grootste theaters van Nederland.

Vier Musical Award nominaties De voorstelling, gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo, heeft vier nominaties voor een Musical Award gekregen. Naast die voor de Beste Muziek/Arrangementen ontving de musical ook de nominatie voor de Beste Grote Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een grote musical (Hanna van Vliet) en Beste Mannelijke Hoofdrol in een grote musical (William Spaaij).

Over De Tweeling Het verhaal gaat over de tweeling Lotte (Rosa da Silva) en Anna Bamberg (Hanna van Vliet) die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden wordt. De een groeit op in Nederland en de ander in Duitsland. Vanwege de Tweede Wereldoorlog luk het hen niet om contact met elkaar te houden en ze missen elkaar enorm. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen en elkaar weer omarmen als zussen?  De Tweeling is geen verhaal over helden, spectaculaire verzetsstrijders, beroemde slachtoffers of extreme gebeurtenissen. Het is een persoonlijk verhaal over hoe moeilijk is het juiste te doen. Ondanks alle kennis, inzichten en mogelijkheden van het moment. Een verhaal waarin niemand alleen maar goed of fout is.

FOTO: Jelle de Boer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.