14 de podcast: Cruijffkenners en acteurs van de musical in gesprek over de Legende

14 de podcast: Cruijffkenners en acteurs van de musical in gesprek over de Legende

Een zesdelige podcastreeks over de legendarische nummer 14

De makers van 14 de musical presenteren morgen, 23 september, de eerste aflevering van een zesdelige podcast, waarin onder anderen regisseur en schrijver Tom de Ket en castleden Tobias Nierop, Myrthe Burger en Pepijn Schoneveld in gesprek gaan met mensen die Cruijff van nabij hebben meegemaakt.

Vernieuwer, lastpak, orakel en bovenal onnavolgbaar. Johan Cruijff was een fenomeen op en naast het veld. Er zijn al boekenkasten vol geschreven over zijn gracieuze beheersing van het spel en zijn mindblowing inzichten.  Ter voorbereiding van de musical die aanstaande zaterdag zijn wereldpremière beleeft, gingen de leden van het artistiek team en de cast in gesprek met Cruijffkenners. Onder leiding van presentator Arco Gnocchi bespreken ze het leven van de eigenzinnige, kwikzilveren voetballer, die Nederland zoveel meer heeft gegeven dan alleen voetbalgenot.

Die zoektocht naar de impact van de Einstein binnen de krijtlijn vormt de basis van de reeks, met uiteenlopende (niet eerder vertelde) verhalen en anekdotes over Cruijff. Over hoe het was om op een kamer met hem te slapen tijdens een trainingskamp. Of over de boetes die hij moest betalen van trainer Michels naar aanleiding van zijn eigenzinnige gedrag en de vele opmerkingen waarmee hij iedereen op scherp zette. Verteld door gasten als mister Ajax Sjaak Swart, keeper van het befaamde Ajax elftal Heinz Stuy, hoofdredacteur van het magazine Helden Barbara Barend, elftalgenoot en jeugdvriend Gerrie Splinter en columnist, Ajaxfan en schrijver Tobi Lakmaker. Naast gesprekken zijn er ook korte reportages over de legendarische voetballer in de afleveringen verwerkt.

Tom de Ket, regisseur en scriptschrijver van 14 de musical:

“Iedereen die Cruijff van nabij gekend heeft, kan prachtige verhalen over hem vertellen. Ik heb ter voorbereiding van de voorstelling naar veel daarvan geluisterd. Ook voor de acteurs is het een waardevolle toevoeging geweest. Fantastisch dat iedereen er nu naar kan luisteren.”

14 de podcast,

iedere donderdag een nieuwe aflevering in de bekende  podcast apps. Donderdag 23 september: aflevering 1: Arco Gnocchi in gesprek met Tom de Ket en jeugdvriend van Cruijff, Gerrie Splinter.

14 de musical

De voorstelling 14 de musical is een brutale ode aan de voetballegende. Zaterdag 25 september beleeft de musical zijn wereldpremière in het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden. Zie voor meer info www.14demusical.nl

Foto: Ben van Duin

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.