‘14 de musical’ wint Musical Award Beste Origineel Nederlandse Musical

‘14 de musical’ wint Musical Award Beste Origineel Nederlandse Musical

14 de musical is vanavond bij het Musical Award Gala in Ahoy Rotterdam bekroond met een Musical Award in de categorie Beste Origineel Nederlandse Musical, een van de meeste prestigieuze awards. De brutale ode aan Johan Cruijff is exclusief te beleven in het AFAS Theater Leusden. De voorstelling is nog tot begin juli 2022 te zien. Bekijk hier de trailer.

Wolter Lommerde, producent: “Alleen kan je niks, je moet het samen doen, zei Johan Cruijff al. Natuurlijk is vanavond een aantal mensen speciaal gelauwerd voor hun bijzondere prestaties, en dat is helemaal terecht, van mij hadden alle nominaties verzilverd mogen worden. Maar we zijn super trots op het hele team dat onder leiding van regisseur Tom de Ket een geheel nieuwe Nederlandse productie heeft neergezet. Met fantastische reacties van pers én publiek. En nu ook van de vakjury!”

Het verhaal

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Het is een voorstelling met nieuwe poprocksongs, spectaculaire scènes, technische hoogstandjes en laat een prachtig tijdsbeeld zien van de jaren zestig en zeventig: de hoogtijdagen van de voetballer.

Nieuwe castleden
Vanaf 11 mei zijn vijf nieuwe acteurs aan de cast toegevoegd: Anne-Marie Jung (Annie, Petticoat!) en Kim van Zeben (Minoes de musical, All Together Now) in de rol van Nel Cruijff. Kees Boot (Judas, All Stars de musical) als Manus Cruijff en Rinus Michels. Justus van Dillen (Oogappels, Dertigers) en Theo Martijn Wever (All Stars de musical, Soldaat van Oranje) spelen nu afwisselend de rol van Piet Keizer.


Cast:
 Tobias Nierop, Myrthe Burger, Pepijn Schoneveld, Porgy Franssen, Kees Boot, Anne-Marie Jung, Justus van Dillen, Theo Martijn Wever, Kim van Zeben, Sjoerd Spruijt, Ruth Sahertian, Jeske van de Staak, Mitch Wolterink, Eva van der Post, Wolter Weulink, Midas Treub, Kiki Heus, Chiem Vreeken | Script en regie: Tom de Ket | Producent: Wolter Lommerde, Out of Office Productions |

Meer informatie over 14 de musical is hier te vinden.

Foto: Ben van Duin

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.