13 De Musical “cool” gevonden worden is dat wel echt wat je wilt ?

13 De Musical “cool” gevonden worden is dat wel echt wat je wilt ?

Fanwork komt ook dit jaar weer met een musical op de planken. Dit jaar brengen ze 13 de Musical,
13 De musical is een hilarische musical over volwassen worden en over het ontdekken dat “cool” soms iets anders is dan wat je verwacht. Nerd. Model. Atleet. Mooiste meisje van de klas. Wannabe. Dit zijn de vooroordelen die zomaar een leven lang op je geplakt kunnen blijven.
Evan Goldman is weggeplukt uit zijn ‘hogesnelheids tienerjaren’ in New York City en door de scheiding van zijn ouders, terechtgekomen in een slaapstadje in Indiana. Omsingeld door de doorsnee High School leerlingen, moet hij zijn plekje bemachtigen op de populariteitsladder. Kan hij een comfortabele plek in deze voedselketen veroveren… of bungelt hij straks onderaan met de verschoppelingen?
 
het openingsnummer van 13 de musical is iets wat langdradig. Dit zet gelukkig niet door, de musical zelf is lekker vlot met een lekkere rock score van componist en Tony-award winnaar Jason Robert Brown.
Het is te zien dat de lessen bij fanwork Musicals van best hoog niveau zijn. Zo had de cast de choreografie goed onder de knie, waren de spelers goed op elkaar in gespeeld en waren de spelers goed ingeleefd in hun rol. Al was dit in deze musical misschien dan ook niet zo heel moeilijk. De zang van de hoofdrol speler Olaf Schot (Evan) was niet altijd even zuiver maar zijn spel daarentegen was erg goed. Hij wist goed een puber neer te zetten die echt aan het zoeken was naar een nieuwe plek in het plaatsje in Indiana.
 
Het decor was simpel, maar door middel van het goede spel was dit meer dan voldoende. Tevens was het positief dat er gewerkt werd met een live band. Een live band/orkest geeft toch altijd een meer waarde aan een musical. Je kan er maar beter gelijk bij je 1e theater opleiding mee leren werken zo als hier gebeurt bij Fanwork Musicals.
 
Helaas is de musical nog maar 1 keer te zien, Dan wel Zaterdag 9 december in Theater de Meerse Hoofdorp. Kijk hier voor de laatste kaarten
Voor stelling gezien op 26 oktober. 
 
 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.