Sonneveld in DeLaMar| Première van Paul Groot

Sonneveld in DeLaMar| Première van Paul Groot

Door: Yente van den Dungen

Paul Groot maakte donderdag 26 februari zijn officiële debuut in de musical Sonneveld in DeLaMar. Hij kruipt vanaf nu iedere donderdag de rol van Wim Sonneveld, een rol die de rest van de dagen door Tony Neef gespeeld wordt.   

Anderhalf jaar geleden ging de musical in Utrecht succesvol in première, met in de hoofdrol Tony Neef. Na de fusie van Albert Verlinde Entertainment en Stage Entertainment Nederland kwam de musical opnieuw op de planken, maar ditmaal alleen in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Zoals de naam doet vermoeden, gaat het stuk over het leven van Wim Sonneveld. In de musical ligt hij in het ziekenhuis en kijkt hij samen met een opgehaalde lifter (Cindy Bell) terug op zijn leven en carrière. Onderwerpen als band met zijn vader (Bill van Dijk), de vriendschap met Conny Stuart (Mariska van Kolck), en zijn twee grote liefdes Friso Wiegersma (Freek Bartels) en Huub Janssen (Bill van Dijk) passeren de revue.

Tony Neef zette een fantastische Sonneveld neer en hij kreeg dan ook lovende kritieken. Hij zou de perfecte persoon zijn voor de rol van Sonneveld. Na Paul Groot gezien te hebben, is rustig te stellen dat hij zeker niet voor de doorgewinterde musicalster onderdoet. Wim Sonneveld wilde geen cabaretier genoemd worden, maar een amuseur. Groot heeft wederom bewezen dat hij behalve een geweldig komiek, ook een goede acteur is en een getalenteerd zanger. In komische scènes heeft hij de lachers op de hand. Scènes met Mariska van Kolck, die de rol van Conny Stuart speelt, zijn hilarisch te noemen. De Koefnoen-komiek gebruikt zijn imitatietalent op de juiste momenten maar weet het publiek ook te ontroeren.

Sonneveld in DeLaMar is nog tot en met 26 april te zien. Kaarten zijn te krijgen op www.delamar.nl.
hart heelhart heelhart heelhart heelhart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.