10 jaar Delft Fringe Festival voor jonge makers

10 jaar Delft Fringe Festival voor jonge makers

In 2020 viert Delft Fringe Festival haar tienjarige jubileum! Van 28 mei tot en met 7 juni spelen 50 jonge opkomende talenten ruim 450 verrassende voorstellingen op 23 bijzondere locaties. Het festival trakteert haar publiek voor de tiende keer op toegankelijke, uitbundige en fysieke voorstellingen in alle soorten en maten. Van circus tot muziek en van dans tot familietheater. Delft Fringe Festival staat bekend om de verborgen theatertalenten, de toekomstige grote namen en de verrassend veelzijdige voorstellingen. 

Aanstormend talent tussen het Delfts aardewerk

In de afgelopen jaren is Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestival voor jonge makers. De stad Delft presenteert zich met de aanwezigheid van het festival al 10 jaar lang als culturele parel in de Randstad. Het festival zorgt, net als de TU Delft, voor vernieuwing en innovatie in de stad; maar dan op het vlak van de podiumkunsten. Hiermee doet Delft niet onder voor culturele steden zoals Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. De komende festivaleditie worden er 15.500 bezoekers verwacht om zich te laten verrassen door optredens van aanstormend talent tussen het Delfts aardewerk.

Als bezoeker kun je van voorstelling naar voorstelling lopen, fietsen of varen. Zo geniet je van cabaret in een boothuis, luister je naar opera in een stadsboerderij en zie je dansers in een verborgen binnentuin. Locaties waar je normaal gesproken geen toegang tot hebt. En ontdek langs een route van jonge theatermakers allerlei onbekende pareltjes in de Delftse binnenstad. Dat is de charme van het Delft Fringe Festival!
 

“Het Delft Fringe Festival is een plek waar jonge makers hun fantasie kunnen vertalen naar de werkelijkheid. Want het jonge talent is er wel in Nederland, alleen het moet wel gezien worden”
– DION

 

10 jaar Delft Fringe Festival

Het Delft Fringe Festival bestaat in 2020 tien jaar. Deze feestelijke mijlpaal wordt gevierd met een extra uitgebreid programma. In de dagen voorafgaand aan het festival zal de stad Delft al compleet roze kleuren (de huisstijlkleur van het festival). Verwacht roze vlaggen en banners maar ook pop-up performances en ludieke acties in het roze. Bezoek in de weken voor het festival bijvoorbeeld optredens van oud deelnemers die inmiddels hun weg richting de Nederlandse podia hebben weten te vinden. Gezamenlijk tellen zij af naar de start van het festival op 28 mei. Of schuif tijdens het festival aan bij een Fringe Talk en ontmoet de jonge makers in een talkshow setting!
 

Over het Delft Fringe Festival 

Delft Fringe Festival creëert nieuwe en onverwachte ontmoetingen met elkaar, de veelzijdigheid van de stad Delft én met nieuwe talenten. Het publiek wordt uitgenodigd en aangemoedigd om de nieuwe voorstellingen en genres te ontdekken, in een ongedwongen sfeer zonder strikte (theater)etiquette.

Het festival is hiermee een springplank voor de nieuwe generatie opkomende podiumkunstenaars. Het toont werk van makers die een verhaal te vertellen hebben en het meer dan verdienen om door een groot publiek gezien te worden

Foto: Kim Hipke

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.