1, 2, 3 …10 Wie weg is blijft gezien

1, 2, 3 …10 Wie weg is blijft gezien

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Kunstklank presenteert ‘De nieuwe wereld zomer’, deze vindt plaats op het Landgoed Calorama, een particulier landgoed in het centrum van Noordwijk Binnen. Onderdeel hiervan is de familievoorstelling ‘1, 2, 3 …10 Wie weg is blijft gezien’, een humoristische, muzikale en hoopvolle familievoorstelling, geïnspireerd op het boek: ‘De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard’ van Charlie Mackesy.

In de voorstelling maken we kennis met Puk, gespeeld door Ayla van Summeren. Puk is Oma kwijt. Puk doet veel leuke dingen met oma, dus denkt ze dat oma zich verstopt heeft en ze wil haar gaan zoeken. Naast Ayla zien we ook Janne Kolpa. Zij spelen samen met een getalenteerde kindergroep. Janne en de kinderen proberen Puk te helpen door haar duidelijk te maken dat haar oma er niet meer is, maar hoe vertel je zoiets? Met muziek en zingen? Of plompverloren zeggen dat de reden dat ze haar niet meer ziet anders is, dat ze dood is? En is oma wel echt weg? 

Gelukkig droomt Puk van een pratende boom die haar vertelt dat haar oma altijd in haar zal zitten, wat er ook gebeurt. En dat ze bij alles wat ze nog zal doen, mag bedenken dat oma trots op haar zal zijn.

Deze voorstelling op zo’n mooie locatie is een mooie manier om zo’n beladen onderwerp te behandelen op een luchtige manier, maar zonder diepgang te verliezen.Een stuk met een boodschap waardoor je zelf beseft dat je iedereen die je kwijtraakt voor altijd in je hart kunt bewaren. Eigenlijk zijn we dus allemaal een beetje Puk. We maken allemaal mee dat we iemand kwijt raken door overlijden.

Inmiddels is de laatste show gespeeld, maar voor altijd een ode aan oma, maar eigenlijk een ode aan iedereen die we moeten missen, maar voor altijd in ons hart bewaren.

Voor meer voorstellingen op dit mooie landgoed: www.kunstklank.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.