Zuster Motor  Theatergroep Het Groote Hoofd

Vanaf donderdag 23 mei speelt theatergroep Het Groote Hoofd aan de Noordkade in Veghel Zuster Motor. Professioneel volkstheater met een eigentijds onderwerp, de relatie tussen vrouwen en mannen en de rol die religie daarbij speelt. De hoofdrol wordt vertolkt door de Vlaming Koen Janssen en de regie is in handen van Anny van Hoof.Een indringende voorstelling op een bijzonder locatie!
Geboren als meisje, opgegroeid als jongen, nu een volwassen vrouw die haar lichaam verbergt in de habijt van een non. Zuster Motor vertelt over het bedekken van het vrouwelijke en de angst voor seksualiteit. Over wat een beknot leven met een mens doet.Op zijn Brabants: #Ikkenôk,een actueel thema in deze tijd van seksediscriminatie en MeToo.
Zuster Motor is gebaseerd op de legende van een non die liever voor de dood kiest dan zich de vrijheid van haar motor te laten afnemen. Druipend van het water, razend en vol vragen vertelt ze haar levensverhaal. Over de vader die liever een zoon had, over de liefde en over het klooster dat haar leven beknot.
De tekst is speciaal voor de verhalenvertellers van Het Groote Hoofd geschreven door Herman van de Wijdeven, in taal die de emotie niet schuwt. Dit leverteen rijkgeschakeerde voorstelling op voor liefhebbers van actueel volkstheater in een bijzondere omgeving.Het stuk is op maat gemaakt voor de Walsmalerij op de Noordkade.In deze strakke betonnen ruimte laat de non haar razernij horen en weerklinkt de muziek die als enige antwoord geeft.Première: donderdag 23 mei.Daarna dagelijks (donderdag-zondag) in de Walsmalerij tot zondag 8 juni.Vrijdag 31 mei verzorgt regisseur Anny van Hoof een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.Zaterdag 8 juni vindt er een nabespreking plaats.
Meer informatie: www.hetgrootehoofd.nl/zustermotor
Kaartjes zijn te koop via theater De Blauwe Kei: tickets Zuster Motor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.