Wereldster Lang Lang headliner Empeiria 2017

Internationaal superster Lang Lang is bevestigd als headliner van het unieke klassieke evenement Empeiria. Op 2 september 2017 zal Lang Lang te zien zijn tijdens Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk. Ook Noa Wildschut, Iris Hond en Marcel Veenendaal zijn bevestigd om op te treden tijdens de 2017 editie. De overige line-up van Empeiria zal de aankomende weken bekend gemaakt worden via de social media kanalen van het evenement.

In 2016 vond de eerste editie van Empeiria plaats met als hoofdartiest Ludovico Einaudi. Samen met o.a Rosanne Philippens, Lavinia Meijer & Iris Hond zorgden ze voor een magische en uitverkochte eerste editie. Empeiria wil klassieke muziek op een moderne manier etaleren door een verrassende combinatie van klassieke artiesten op één podium te zetten gecombineerd met spectaculaire visuele ondersteuning

Ook dit jaar zal Empeiria weer erg bijzonder worden. Naast het programma zelf zal er nog meer de focus gelegd worden op beleving. Het publiek is daarom al vanaf 16.30 welkom in de tuinen van Paleis Soestdijk waar ze in alle rust op meerdere plekken kunnen genieten van een ruim assortiment culinaire versnaperingen.

Lang Lang speelt vanaf zijn 2e piano en won op 5-jarige leeftijd het Shenyang pianoconcours. Ondertussen heeft Lang Lang niet alleen in 2008 voor een miljardenpubliek de Olympische Spelen in Peking geopend maar deelde hij ook het podium met popgrootheden als Pharrel Williams en Metallica. “We zijn dan ook ontzettend trots dat de meest succesvolle klassieke artiest ter wereld van dit moment tijdens Empeiria klassieke muziek naar de hedendaagse tijd gaat brengen en daarmee een prachtige combinatie weet te maken met de top van het klassiek Nederlands talent” aldus de organisatie van Empeiria.

Ook Noa Wildschut, Iris Hond en Marcel Veenendaal zijn bevestigd om op te treden tijdens de 2017 editie.

Al van jongs af aan wist Iris Hond dat de piano haar leven zou bepalen. Vanuit haar geboorteplaats Harderwijk volgde zij privélessen in Ermelo en studeerde zij aan het conservatorium van Zwolle. Op haar veertiende verhuisde zij naar Den Haag om daar haar studie te vervolgen aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium. In augustus 2012 ontving Iris Hond een onderscheiding op het Internationale Muziekfestival Suonarte in Italië en werd zij door Aangenaam Klassiek benoemd tot ambassadrice. Afgelopen september bracht ze haar laatste album uit waarop ze muzikale brieven aan de wereld componeert. Het album is geproduceerd door Patrick Leonard, de beroemde producer van o.a. Madonna en Leonard Cohen.

Violiste Noa Wildschut is slechts 16 jaar oud, maar is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Haar talent werd al vroeg opgemerkt door Coosje Wijzenbeek, die haar op haar vierde onder haar hoede nam. Sinds haar twaalfde is Noa leerlinge van Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Onlangs tekende ze een internationaal platencontract bij Warner. Haar eerste album zal volledig bestaan uit stukken van Mozart. Ze wordt regelmatig een muzikaal wonderkind genoemd.

Marcel Veenendaal, bekend als musicalacteur van onder andere ‘The Wiz’ & ‘Hair” maakte in 2009 zijn debuut in de populaire band DI-RECT. Dit bezorgde hen hun eerste nummer-1 hit. De afgelopen 8 jaar tourt Marcel met DI-RECT door heel Nederland en is hij een bijzondere & welkome toevoeging op Empeiria.

Kaarten zijn verkrijgbaar middels de website van Empeiria, www.empeirialive.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.