Wereld Vluchtelingendag: oproep statushouders voor deelname theaterproject
Door het hele land worden selectiedagen georganiseerd voor nieuwe voorstelling ‘Hoe ik talent van het leven kreeg, over het leven in een AZC.
 
Rondom Wereld Vluchtelingendag (20 juni) organiseert de theaterorganisatie van regisseur Floris van Delft selectiedagen voor statushouders door een groot deel van het land. WAT WE DOEN, die onder andere de veelgeprezen voorstelling ‘JA’ met Nasrdin Dchar maakte, is hierbij in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Leeuwarden op zoek naar 25 spelers die zullen meespelen in de voorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. In februari 2020 gaat de voorstelling in première.
Op de website Talent voor het leven staat de oproep in drie verschillende talen en kunnen geinteresseerden zich aanmelden. Tijdens zeven selectiedagen in zes verschillende steden wordt deze grote spelersgroep van statushouders samengesteld. Samen met vijf professionele acteurs zullen deze speler het verhaal vertellen over het leven in een AZC.

Grootste theatrale ontmoeting van verschillende werelden
WAT WE DOEN, onder leiding van regisseur Floris van Delft, maakt ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ in samenwerking met ICK AmsterdamHet Amsterdams Andalusisch OrkestGeorge en Eran producties en Theater De Meervaart. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen het bijzondere verhaal van Rodaan Al Galidi over het leven (en eindeloze wachten) in een AZC. Het verhaal geeft op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid in Nederland en ook van de Nederlandse samenleving.
 
De Karavaan
Naast de voorstelling organiseert WAT WE DOEN ‘De Karavaan’; een groots opgezet impactprogramma met debatten, jeugdvoorstellingen, workshops en meer. De Karavaan brengt mensen uit het AZC, statushouders, ondernemers, theaterliefhebbers en geïnteresseerden samen om in gesprek te gaan over de vraag: hoe vangen we mensen op een menselijke manier op? En wat is dat dan, ‘menselijk’.
 
WAT WE DOEN: onderzoek, theater & dialoog
WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Dit jaar tourt WAT WE DOEN met de veelgeprezen voorstelling ‘JA’ door het land. Onderdeel van onze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. Meer informatie over WAT WE DOEN is te vinden op www.watwedoen.nl
FOTO: © Mohammad Alzoabi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.