Wegens groot succes extra voorstellingen TERROR in juni 2018

Wegens overweldigend succes van de spraakmakende voorstelling TERROR zijn er 8 voorstellingen bijgeboekt in het voorjaar 2018. TERROR, met in de hoofdrollen Jeroen Spitzenberger als verdachte, Johanna ter Steege als Officier van Justitie en Clairy Polak als voorzitter van de rechtbank, is in juni 2018 te zien in Den Haag, Delft, Leiden, Amsterdam (2x), Nijmegen, Haarlem en Leeuwarden. De kaartverkoop van de extra voorstellingen start vandaag.

In TERROR staat gevechtspiloot (Jeroen Spitzenberger) terecht voor de moord op 148 mensen. De jury (het publiek) hoort alle feiten en beslist: schuldig of onschuldig. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die tegen uitdrukkelijk bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt?
 
Inmiddels heeft de fictieve rechtszaak 59 keer plaatsgevonden. 60 % van de juryleden pleitten Lars Koch vrij, tegenover 40% die hem schuldig bevonden. De F-16-piloot is in Nederland – tot nu toe – slechts 2 keer veroordeeld: in Laren en Emmen. Vanavond is het aan het uitverkocht Theater De Meerse om te oordelen.

TERROR, geschreven door de Duitse advocaat en thrillerauteur Ferdinand von Schirach, is wereldwijd een ongekend succes en een van de meest intrigerende en verrassende producties van de afgelopen jaren. Het stuk roept relevante en actuele vragen op rond maatschappelijke thema’s. Staat het recht boven ons geweten? En mag je het ene onschuldige mensenleven tegen het andere onschuldige mensenleven afwegen?

De voorstelling is ondertussen te zien geweest in 20 landen. In de meeste landen wordt Lars Koch overwegend onschuldig bevonden. Alleen in China en Japan stemt veruit de meerderheid van het publiek voor schuldig.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de theaters en de Nationale Theaterkassa: 0900 9203 (45 cpm) en www.ntk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.