Voorproefje “Stil in mij” belooft veel goeds

Tekst: Jessica Uijttewaal

Al zijn ze pas een week aan het repeteren, binnen twee weken zal de cast van de musical “Stil in Mij” al hun intrek nemen in het theater voor de eerste try outs. Nu gaven zij vast een voor de aanwezige pers. Ferry Doedens, Zoï Duister, Dieuwke Tönissen en Jeroen C. Molenaar spelen vier jongvolwassenen die elkaar kennen van de middelbare school. Wat ooit een hechte vriendschap was, is in de afgelopen verwaterd. De reden dat zij elkaar nu weer treffen is niet zomaar, een vriendin van deze vriendengroep is uit het leven gestapt en deze heftige gebeurtenis brengt ze weer bij elkaar.
“Stil in mij” is het officiële professionele debuut van William Spaaij als regisseur. Na vijftien jaar op het toneel, krijgt en neemt hij nu de kans om zich op de regie te storten. Hij laat weten dat hij blij is dat er in dit stuk gewerkt wordt met jonge mensen die zich allemaal nog kunnen en willen ontwikkelen in hun vak. Zo zien we niet alleen jonge acteurs, maar vallen ook de muzikaal leider Marnix Wetzer en decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven in de categorie jong en nieuw talent. Spaaij haalt hier dan ook even het advies van de Raad van Cultuur aan van eerder dit jaar, waarin gepleit wordt voor meer experimenteel theater voor en door jonge makers met een nieuwe visie en originele ideeën.

Verder vindt hij het belangrijk om te laten weten dat er toch ook wel een boodschap in de voorstelling zit. Naast dat we een mooie, leuke, vrolijke musical zullen gaan zien, hebben ze ook iets te vertellen. Het verhaal van de vrienden maakt het tijdsbeeld van nu duidelijk. In een steeds ‘snellere’ maatschappij, waarin social media en up to date blijven belangrijk is en je vaak snel keuzes moet maken, is het soms lastig om echt bij jezelf te blijven. De vrienden komen voor zaken te staan als; wat wil je en wie ben je nu eigenlijk? De bekende Nederlandse liedjes die in de productie gebruikt worden zullen herkenning, maar ook verbinding opleveren. Het geeft het publiek ook de kans om opnieuw naar de liedjes te luisteren.
Op deze ochtend mochten we vast naar twee nummers luisteren; Open je Ogen (Bløf) en Oceaan (Racoon) werden vast aan de pers ten gehore gebracht. Direct is duidelijk dat de interactie tussen de acteurs natuurlijk is. De stemmen passen mooi bij elkaar en zowel solo als samen is het prettig om naar te luisteren. Er wordt, zowel door de cast als de crew, duidelijk met hart en ziel aan deze voorstelling gewerkt, dat is nu al te merken. Dit voorproefje belooft veel goeds voor de voorstelling.
Vanaf 16 maart starten de try outs en op 31 maart zal de voorstelling “Stil in Mij” officieel in première gaan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.stilinmijdemusical.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.