Voormalig snowboardster Nicolien Sauerbreij in laatste voorstellingen musical Soof in Amsterdam

Voormalig topsportster Nicolien Sauerbreij zal donderdag 21 maart in de Zuiveringshal West, Westergasfabriek in Amsterdam haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt daarin een week lang de rol van de sportster waarop de man van Soof (Kasper gespeeld door Noël van Santen) verliefd wordt. Onder anderen voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, schaatsters Annette Gerritsen en Barbara de Loor, voetbalster Anouk Hoogendijk namen eerder deze rol op zich. Nicolien speelt de hele laatste week in Amsterdam mee, daarna reist de voorstelling door naar Friesland. 

Nicolien Sauerbreij: “Ik was direct enthousiast toen ik gevraagd werd voor Soof, niet omdat ik de film kende maar puur omdat het me te gek lijkt om met zo’n professioneel team samen te werken en mee mag draaien in hun wereld. Ik heb op de vrije school gezeten. Waar culturele vakken als zang, dans en toneel heel belangrijk waren naast de algemene vakken. Ik speelde hoofdrollen in stukken van Shakespeare, zang en dans zijn niet aan mij besteed, maar gelukkig hoef ik dat ook niet in deze rol.”

De sportsters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander snowboardster, zoals Nicolien of wielrenster, zoals Leontien van Moorsel. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen per rol verschillen. De producenten en de creatives zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het pure, ongekunstelde karakter wat zo kenmerkend is voor de voorstelling. 

Soof de musical

Bijzonder aan de voorstelling is o.a. het decor: een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling gekookt gaat worden. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes, gemaakt door Soof en haar familie zelf. De succesvolle regisseur Jos Thie (o.a. De Stormruiter, Jochem Myjer en Armin van Buuren) is verantwoordelijk voor de regie van Soof de musical. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script dat is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn voor Maike Boerdam (Soof), Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. De sportster speelt de rol van de minnares van Kasper. De geheel nieuwe muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf).

Over Nicolein Sauerbreij:

Snowboardster Nicolien Sauerbreij deed vier keer mee met de Olympische Spelen: in 2002, 2006, 2010 en 2014. Ze heeft veel wereldbeker overwinningen op haar naam staan: twee keer het algemeen klassement gewonnen, zilver op het WK en goud op de Spelen van 2010. Na bijna 20 jaar topsport, ging ze een jaar werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nu is ze werkzaam bij Eurosport als commentator en presentator. Ze heeft een eigen bedrijf in sportmassage en geef lezingen voor bedrijven over bijvoorbeeld motivatie, doelen stellen, omgaan met teleurstelling of teambuilding.

Info Soof de musical

Nog te zien in Amsterdam: donderdag 21 tot en met zondag 24 maart. Daarna in Leeuwarden: 2 tot en met 7 april

www.soofdemusical.nl

Foto: Roy Beusker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.