Van Engelshoven ten strijde tegen homofobie in het voetbal in De Balie

Minister van Onderwijs en Cultuur Ingrid van Engelshoven en De Balie zetten het debat op scherp: hoe kunnen we een vuist maken tegen homofobie in het voetbal? Tot grote ergernis van Van Engelshoven zei Johan Derksen vorig jaar dat “homo’s moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen.” En de KNVB erkende recent dat er nog steeds clubs zijn die spelers afraden uit de kast te komen. Daarom organiseert De Balie het programma: #SorryJohan, time’s up. Een eerlijk gesprek over een taboe in de voetbalwereld.

Met o.a.

Bowi Jong, die eind vorig jaar een brief schreef naar de KNVB over homofobe spreekkoren in het stadion en het initiatief nam voor de hashtag #SorryJohan

– Bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag, die zich onlangs in De Gaykrant uitsprak over homofobie en het taboe in de voetbalwereld: “Betaald voetbal-clubs raden spelers af om uit de kast te komen.”

Maron Pots is oprichter van de Roze Règâhs, een ADO-fanclub voor de homoseksuelen- en transgendersupporters. De Roze Règâhs is de eerste Nederlandse voetbalfanclub met LHBT-achtergrond.

Peter Schouten, voetbalverslaggever voor de Gaykrant.

Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up!

N.B: Johan Derksen was uiteraard uitgenodigd, maar heeft bedankt (hij is overigens nog steeds van harte welkom). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.