TWEEDE EDITIE WENDE’S KALEIDOSCOOP IN 2019
Amsterdam, 11 april 2019 – Pitou, Gallowstreet, Typhoon en Willeke Alberti. De eerste namen voor de komende editie van Wende’s Kaleidoscoop zijn bekend. Divers, niet in één hokje te plaatsen, dat is precies waar het bij Wende om gaat. Het complete programma wordt later bekendgemaakt, maar zal ook dit keer weer verrassend veelzijdig zijn. Wende’s Kaleidoscoop is op woensdag 11 en donderdag 12 september 2019 exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré. Kaarten zijn vanaf zaterdag 13 april 10:00 uur te koop via carre.nl.

Voor de eerste editie zette Wende de Nederlandse kunst en cultuur op shuffle, tot groot plezier van zowel het publiek als de vele artiesten in de piste. Geen wonder met zo’n line-up: van fanfare Die Verdammte Spielerei, DJ LudoWic en Steef de Jong met zijn eenmansoperette Orpheo, tot Paceshifters, Jeangu Macrooy en Blaudzun. Dit aangevuld met Joost Prinsen, een modeshow van David Laport, het Nationale Ballet en natuurlijk Wende zelf.
 
Na de succesvolle eerste editie van Wende’s Kaleidoscoop in 2018, komt Wende op 11 en 12 september 2019 met een compleet nieuw vervolg op haar festival. Soms worden dromen twee keer waar. Wende: “Kunstvormen in elkaar laten overlopen, spanning opzoeken, nieuwe werelden ontdekken; het loopt als een rode draad door mijn leven. Carré gaf me vorig jaar al eens carte blanche om als huiskunstenaar een avond te organiseren en wegens groot succes gaan we dat dit jaar overdoen! Twee avonden waarin geweldige artiesten vanuit alle verschillende windstreken samenkomen in de piste van het mooiste theater van Nederland. Het is wederom een droom die uitkomt.”
Over Koninklijk Theater Carré
In 1887 opende Koninklijk Theater Carré zijn deuren. Ruim 131 jaar later verleidt het majestueuze theater aan de Amstel nog steeds 400.000 bezoekers per jaar met cabaret, concerten, toneel, musicals en circus. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hebben in Carré hun grootste triomfen gevierd. Koninklijk Theater Carré is Nederlands meest bekende theater: een icoon voor de bespelers, een unieke ervaring voor de bezoekers.
 
Over Wende

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Met haar scherpzinnige eigen stem en gezonde hekel aan hokjes en trends vertelt ze verhalen op het snijvlak van wie en waarom. Wende gebruikt haar podium vooral voor uitdagende, grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een andere, verrassende rol spelen. Vorig jaar speelde Wende in uitverkochte theaters en clubs en op toonaangevende festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Zij won in 2018 de Annie M.G. Schmidtprijs, een BUMA NL Award, de Sylvia Kristel Award en de Harper’s Bazaar Oeuvre Award. Haar album MENS won in februari de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album.
Momenteel werkt zij in samenwerking met het Londense The Royal Court Theatre aan haar nieuwe show ‘The Song Project’, die in 2020 in première zal gaan.

FOTO: © Félice Hofhuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.