Trijntje Oosterhuis doet legendarische opening van de Amsterdam ArenA in rode jurk nog eens dunnetjes over in een uitverkocht Ziggo Dome

Samen met het voltallige Metropole Orkest onder leiding van dirigent John Clayton en verschillende bevriende artiesten blikte Trijntje Oosterhuis met haar publiek terug op haar 25 jarige carrière. Een avond vol hoogtepunten. Hoe kon het ook anders dat de avond startte met waar het, voor het Nederlands publiek, allemaal echt begon: de opening van de Amsterdam ArenA. Trijntje maakte haar entree met ‘De Zee’ in dezelfde rode jurk van 23 jaar geleden.

Na de bombastische opening, nam Trijntje het publiek mee op een reis door haar rijke muzikale carrière. Van het repertoire van Total Touch tot het werk van Burt Bacharach met wie zij in het verleden meerdere malen samenwerkte, van de hits van haar grote idool Stevie Wonder, tot aan het werk van haar vader. Alles kwam in prachtig orkestrale uitvoering voorbij. Extra bijzonder waren de verrassingsoptredens van Marco Borsato en Paskal Jakobsen. Met het duet ‘Wereld Zonder Jou’ en de klassieker van Herman van Veen ‘Liefde Van Later’ en ‘Omarm Me’ bezorgden zij het publiek kippenvel. Maar nog meer bevriende artiesten vierden het feestje met haar mee. Zo zong Trijntje samen met de deelnemers van het laatste seizoen van Beste Zangers: Alain Clark, Maria Fiselier, Glen Faria, Davina Michelle en Tino Martin, met die laatste én Tren van Enckevort (Rowwen Heze), brachten ze een prachtige ode aan Andre Hazes met het nummer Kleine Jongen. Ook DanceSing-winnares Sherefa had een prachtige plek in de show, volgens Trijntje “onze Nederlandse Beyoncé”.

Kort na de pauze werd een ontroerende video boodschap van icoon Burt Bacharach vertoond. Burt sprak vol lof over Trijntje’s muzikale kwaliteiten en haar persoonlijkheid, waarbij hij afsloot met de nog altijd relevante boodschap: “What the world needs now…..is love, sweet love”. In de toegift was de stem van haar vader, Huub Oosterhuis, in een muisstil Ziggo Dome te horen in het intro van ‘Ken Je Mij’. Zo ging de avond van super overweldigend naar super intiem. En zo vormde de liefde voor muziek, familie, vrienden en haar publiek de rode draad van Trijntje’s jubileumshow.

In een eerste reactie laat Trijntje weten: “Het was een geweldige avond met vrienden en een geweldig publiek, ik ben er gewoon stil van” aldus de zangeres. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn jubileum op deze manier heb mogen vieren in de Ziggo Dome.”

Na het concert betrad Trijntje nog een keer het podium, ditmaal op de afterparty voor genodigden. Daar zong ze drie nummers van haar nieuwe album ‘Dit Is Voor Mij’ en gaf ze, samen met haar nieuwe band, een voorproefje van de clubtour die dit najaar van start gaat.

Klik hier voor meer informatie over de clubtour.

 Foto: Hans Peter van Velthoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.