Topcast in nieuwe familievoorstelling ‘Zwijnenstal’ van Theater Sonnevanck en Nederlandse Reisopera

Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera maken dit najaar Zwijnenstal, een spannende en humoristische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Met veel livemuziek en een absolute topcast: Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer. De tekst is geschreven door Marije Gubbels, die ook tekent voor de regie. Zwijnenstal gaat op zondag 6 oktober in première en speelt t/m 30 november in de Nederlandse theaters.

De allerbeste boerderij, met de aller-gelukkigste dieren ter wereld

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Zwijnenstal is een voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

Regisseur en schrijver Marije Gubbels

Marije Gubbels werkt al geruime tijd als vaste gastregisseur voor Theater Sonnevanck. Gubbels maakte eerder bij Sonnevanck de succesvolle voorstellingen Engel met vieze voeten, Tijl Uilenspiegel (winnaar Zilveren Krekel 2014), Sissi en Edward Scharenhand (winnaar Zilveren Krekel 2018).

Marije Gubbels: “Zwijnenstal is losjes geïnspireerd op het wereldberoemde boek Animal Farm van George Orwell. Ik vind het een uitdaging om dat relevante, maar vrij zware verhaal op een humorvolle manier toegankelijk te maken voor kinderen. Het gaat niet alleen over slechteriken die ten koste van alles en iedereen de baas spelen, maar ook over de anderen die dat laten gebeuren. In het klein zie je dat op school, in de klas en tussen vrienden. Waarom doe je mee met dingen waar je het eigenlijk niet mee eens bent? Wat kan je ertegen doen? En heb je zelf ook macht?”

Een ‘bekende’ Sonnevanck-cast

Ilse Warringa en Rop Verheijen (beiden bekend van De Luizenmoeder) speelden eerder in de Sonnevanck-producties Engel met vieze voeten (2012)en Sissi (2014 en 2016), waarin ze samenwerkten met regisseur en schrijver Marije Gubbels. Freek den Hartogh (Edward Scharenhand, 2017 en Sneue gevallen, 2018) en Whitney Sawyer (Princess – winnaar van de Gouden Krekel voor beste jeugdvoorstelling van 2018) waren ook in eerdere Sonnevanck-producties te zien.

Tekst & regie Marije Gubbels | Spel & zang Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh en Whitney Sawyer | Livemuziek Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Frank Stukker (gitaar) | Compositie muziek Thijs Borsten | Liedteksten Marije Gubbels | Vormgeving Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink | Lichtontwerp Tim van ’t Hof | Uitvoering kostuums Tamar Wessel | Stagiair vormgeving Job Gijsbrechts | Regieassistent Charlotte Ebbers | Zangcoach Christoph Mac-Carty | Decorbouw Wouter Elzinga | Techniek Tobias Matton | Coproductie Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera

Meer informatie over Zwijnenstal: https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/zwijnenstal

Foto: Benning & Gladkova

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.