Theaterorganisatie WAT WE DOEN roept spelers op met een vluchtverleden

Een voorstelling over het leven -en eindeloze wachten- in een azc: tweede ronde selectiedagen in september en oktober

De theaterorganisatie van regisseur Floris van Delft organiseert in het najaar een nieuwe ronde selectiedagen. WAT WE DOEN, die onder andere de succesvolle voorstelling ‘JA’ met Nasrdin Dchar maakte, is hierbij in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Leeuwarden  op zoek naar 25 spelers (per stad) die zullen meespelen in de voorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. In februari 2020 gaat de voorstelling in première.

Op de website www.talentvoorhetleven.nl staat de oproep in drie verschillende talen. Tijdens acht nieuwe selectiedagen wordt de rest van de grote spelergroep van statushouders samengesteld. De eerste oproep, die in mei werd gedaan leverde ruim 200 aanmeldingen op. Naast vijf professionele acteurs wordt op deze manier het verhaal verteld met mensen die zelf een vluchtelingenachtergrond hebben. 

Grootste theatrale ontmoeting van verschillende werelden
In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Rodaan Al Galidi in het theater. Hij schreef over de 9 jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Het verhaal geeft op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. WAT WE DOEN produceert deze voorstelling in samenwerking met Het Amsterdams Andalusisch Orkest, ICK Amsterdam, George en Eran Producties en De Meervaart.

WAT WE DOEN: onderzoek, theater & dialoog
WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Dit jaar tourt WAT WE DOEN met de veelgeprezen voorstelling ‘JA’ door het land. Onderdeel van onze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. Meer informatie over WAT WE DOEN is te vinden op www.watwedoen.nl

Foto: Mohammad Alzoabi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.