The Wiz van Daphne Bruineberg productions, boordevol talent

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni, kleurde het Zaantheater groen met The Wiz. Daphne Bruineberg productions, staat garant voor voorstellingen met puur talent.

Vorig jaar konden we ook al genieten, van een fabuleuze voorstelling van The Wiz in Hilversum, nu een jaar later, staat er weer een voorstelling om U tegen te zeggen.

Alweer drie jaar geleden begon Daphne Bruinenberg aan het grote avontuur dat High School Musical heette en ze gaat maar door, de ene mooie productie na de andere, weet ze neer te zetten. Elke keer boordevol talent.

Het verhaal van The Wiz kennen we allemaal: Dorothy, gespeeld door Valerie Lai, komt door het toedoen van een tornado in een heel aparte wereld terecht – het land van Oz. Op aanraden van de goede fee Acadabra, gespeeld door Kirsten Majoor, gaat zij op zoek naar de machtige tovenaar van Oz, gespeeld door Kai Brasdorp. Tijdens deze zoektocht ontmoet ze drie aparte figuren; een vogelverschrikker zonder verstand( Robbert van Tol) een blikkenman zonder hart (Lars van der Meer) en een laffe leeuw (Jeremy Smit). Samen gaan ze op zoek naar de befaamde tovenaar, want hij is de enige die ze kan helpen om of thuis te komen, of wijsheid, een hart en moed te kunnen krijgen.

Daphne Bruineberg is verantwoordelijk voor de regie. Ze weet duidelijk hoe ze alle talenten kan motiveren tot een grootse performance. Daphne heeft zelf haar theater opleiding gevolgd op DAPA (Dutch Academy Of Performing Arts) hier heeft ze duidelijk mee gekregen hoe ze alles in goede banen kan leiden. Ook vocal coach Paul Keizer is geen onbekende in de theater wereld – hij speelde onder andere in de musical Soldaat van Oranje. Hij heeft duidelijk heel wat ervaring over kunnen brengen op de talenten. Voor de choreografie staat Bernadette Dengler garant, ook geen gemakkelijke opgave, maar is er zeker in geslaagd om er een top productie van te maken. Harold Geerts had de muzikale leiding, met ja echt, een live orkest, iets wat je heden den dagen zelfs niet meer ziet bij grote producties.

Valerie Lai is gewoon met heel haar hart Dorothy. Ze speelt heel natuurlijk en haar stem is gewoon subliem, wat kan zij zingen WOW. Robbert van Tol als de vogelverschrikker is heel komisch, slungelig, maar tegelijkertijd heel aandoenlijk, hij straalt de passie voor het vak uit. Lars van der Meer als de blikkenman kan fantastisch zingen en ook fantastisch tapdansen. Jeremy Smit als laffe leeuw is heel stoer, maar ook weer heel liefelijk, met een groot knuffel gehalte. Kai Brasdorp als The Wiz is gewoon hilarisch. Zijn komische timing is precies juist en hij speelt heel natuurlijk, hij speelt de rol op geheel eigen wijze, met een leuke twist. Brittany Sanders als Sadista, daar zijn bijna geen woorden voor, Brittany is niet echt groot, maar weet haar rol heel groots, heel sexy neer te zetten, met een air om u tegen te zeggen, je kan gewoon je blik niet van haar af houden.

Zoals we zijn gewend van Daphne Bruineberg Productions staat er een hele grote cast op het podium, stuk voor stuk met bijzondere kwaliteiten, die van de voorstelling een geheel maken.

Het was weer een avond puur genieten, met spelers die passie voor het vak hebben en dit ook uitstralen. Ik kan bijna niet wachten op de volgende productie van Daphne Bruineberg Productions.

Met verder: Indy Boer, Maayke van der Sluiys, Zoë Markus, Cees Majoor, Nanejda Weels, Suzanne Smit, Natascha Bruin, Ilse van der Weel, Mike Edelenbosch, Kelsey van Dam, Alex van den Brink, Lars van Ditshuizen, Lisa Wit, Kim Teeffelen en Niels van Oorsouw.

Meer informatie: https://bruineberg.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.