TenClub presenteert Canto, jazz & champagne met Jeroen van Veen en Mike del Ferro

TenClub presenteert op zaterdag 9 juni in het centrum van Amsterdam een bijzondere, jazzy uitvoering van de Canto Ostinato door pianisten Jeroen van Veen en Mike del Ferro. Zij spelen de wereldberoemde minimalistische en gelaagde Canto Ostinato tijdens dit concert op oude Érard piano’s in de betoverende Mayer Manor, de thuisbasis van TenClub. 

TenClub in Amsterdam

TenClub is een sociëteit voor nieuwsgierigheid, een club voor zelfrealisatie en co-creatie. De sociëteit organiseert allerlei evenementen in verschillende levenstheaters. De evenementen zijn openbaar en vloeien altijd voort uit een fascinatie van één van de leden. Deze fascinaties kunnen op allerlei gebieden liggen en op verschillende manieren worden onderzocht (bijvoorbeeld door een dialoog, een lezing, een experiment, een meditatie, een ritueel, een viering of een concert). Deze uitvoering van de Canto Ostinato komt voort uit de fascinatie van Jochem Janssen, de oprichter van TenClub. 

Jazzy uitvoering van Canto Ostinato

Jochem Janssen:‘Mijn fascinatie met de Canto ligt erin dat het je in vervoering brengt, in een droomtoestand. Door er jazz en funk aan toe te voegen, wordt je trance disruptief onderbroken. In die disruptie gebeuren interessante dingen. Dan wordt je sensationeel geraakt.’

Als leerling van Simeon ten Holt is Jeroen van Veen de Canto-uitvoerder bij uitstek. De extra spanning ontstaat doordat de jazz virtuoos Mike del Ferro extra swing en funk aan de Canto toevoegt. Zo wordt bewust een verrassingselement ingebracht in een harmonieus stuk en wordt het publiek inspirerend geprikkeld. 

Fin de siècle 

De twee meesterpianisten spelen op bijzondere, 19eeeuwse Érard piano’s, die een eigen kenmerkende klank bezitten.  Het gebouw ademt de zelfde tijdsperiode; de originele inrichting en mystieke sfeer brengen het publiek in de juiste stemming. De setting is intiem; er kunnen maximaal 65 gasten in de zaal. Zo krijgt het publiek de exclusieve gelegenheid ‘bovenop’ de muziek te zitten en deze daarmee intenser te beleven. 

TenClub: programmering muziekzomer 2018

‘Canto, jazz & champagne’ is de aftrap van een zomer vol exclusieve muziekuitvoeringen bij TenClub.  
Met deze concerten wil TenClub een beleving bieden, een moment van zelfkennis; de muziek is een onderzoeksmethode, waarbij je altijd iets ontdekt.  

Zo is er de komende tijd ook: 

– Vrijdag 25 mei: Oculus: een vertelling over een verboden liefde en fundamentele levensvragen, tegen de achtergrond van London in het fin de siècle, begeleid door strijkmuziek en verbeeld door danser Daan Visser. 

–  Zondag 24 juni: House of Gospel: een interactief concert voor maximaal 40 personen, door gospelkoor ZO! (die op 20 mei ook in een uitverkocht Paradiso spelen) in the Secret Chapel van TenClub.

– Vrijdag 20 juli: Smokey Jazz Club, summer swing edition: jazz quartet, sfeer van een rokerige New Yorkse jazzclub in de jaren ’50. 

– Op zondag 5 augustus, in het weekend van de gay pride, zal er een theatraal concert over het thema ‘identiteit’ plaatsvinden, met Claron Mc Fadden en Sven Ratzke. 

Praktisch: 

– Canto, jazz en champagne 

– datum: zaterdag 9 juni 2018, aanvang: 19.30 uur.

– locatie: TenClub, Mayer Manor, Nes 116, Amsterdam

– website: https://www.tenclub.nl/clusters-agenda/canto-champagne/

– facebook: https://www.facebook.com/events/1479100408868491/

– tickets: https://eventix.shop/bqqvb745

FOTO: Marc van Praag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.