Succesvolle derde editie van het International Young Patrons Gala

Amsterdam, zaterdag 29 juni 2019 – De rode loper van Nationale Ballet & Opera stroomde gisteravond vol met bekende Nederlanders. De crème de la crème van Nederland verzamelde zich in Amsterdam waar het International Young Patrons Gala voor de derde keer werd georganiseerd. Het publiek kwam gisteren met één doel: een unieke opera- en balletvoorstelling bijwonen met speciaal samengestelde optredens zoals Dying Swan (première) en klassiekers zoals stukken uit Carmen, Romeo en Julia en Prins Igor.

Els van der Plas, directeur Nationale Opera & Ballet: ‘Jonge mensen zijn ontzettend belangrijk voor Nationale Opera & Ballet. We vinden het belangrijk dat steeds weer nieuwe generaties kennismaken met deze prachtige kunstvormen om opera en ballet toekomstbestendig te maken. Het gaat niet alleen om publiek maar ook over de mensen op en achter het podium. Nationale Opera & Ballet heeft tal van initiatieven voor jongeren maar een van de meest belangrijke is de Young Patrons Circle. Dat meer dan 200 jongeren bereid zijn om geld aan opera en ballet te doneren vind ik een fantastisch gegeven; de jonge generaties begrijpen dat kunst en cultuur, en daarmee opera en ballet, van groot belang zijn voor mens en maatschappij.’  

Stephanie van Rappard, oprichtster van Young Patrons Circle: ‘We hadden nooit durven dromen, toen we in 2014 de Young Patrons Circle lanceerden, dat het Young Patrons Circle Gala zo’n groot succes zou zijn. Meer dan 1600 jongeren zijn vanavond geraakt en ontroerd door het talent van Nationale Opera & Ballet zowel voor als achter de schermen. Ik ben dan ook ontzettend trots dat talenten Lisenka Heijboer en Peter Leung de kans hebben gekregen om dit jaar op het grote podium ons gala te regisseren.

Jonge talenten van de Junior Company en gevestigde stersolisten en artiesten traden op zoals Igone de Jongh, Claron MacFadden en Jozef Varga onder regie van de getalenteerde Peter Leung en Lisenka Heijboer. Bijzonder was de voordracht van Ramsey Nasr. Via zijn gedicht ‘Uit nutteloze noodzaak’ riep hij het aanwezige, jonge publiek op om te doneren aan kunstvormen als opera en ballet. Het International Young Patrons Gala is de enige avond van het jaar waarin opera en ballet samen een podium delen, zodat het jonge publiek op een bijzondere manier kennismaakt met deze twee disciplines. Onder anderen Hanna Bervoets, Sarah Chronis, Victor Reinier, Rik van de Westelaken, Michaela DePrince, Maia Makhateli, Celine Bernaerts, Ramsey Nasr en Dionne Stax lieten zich op de rode loper filmen, interviewen en op de foto zetten. Bij de inloop van het gala en op de afterparty traden verschillende dj’s op waaronder Geza Weisz.

Over de Young Patrons Circle  
De Young Patrons Circle (YPC) werd in 2015 opgericht door Stephanie van Rappard en bestaat inmiddels uit meer dan 200 jonge donateurs waaronder fotomodel Cato van Ee. Een reeks jonge ambassadeurs zoals Yuki Kempees (Kris Kross Amsterdam) en Olivia Londsdale (actrice) zijn aan het gala verbonden als ambassadeur. De Young Patrons Circle bestaat uit young professionals onder de 45 jaar die ervoor kiezen om Nationale Opera & Ballet te steunen.

FOTO:©Michel Schnater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.