Startschot De Marathon: cast voorstelling maakt zich bekend

De cast van de theatervoorstelling De Marathon is bekend. De monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage worden gespeeld door John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens. Andere deelnemers die trainen voor deze duurloop zijn onder meer Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit. Job Gosschalk regisseert, Thomas Acda schrijft de songs. De Marathon gaat op 17 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna rent het team tot en met eind juni door het hele land.

De filmhit veroverde vele harten. Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. Een ontroerende en rauwe musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Herkenbaar, tragikomisch en oerhollands.

 

Thomas Acda is verantwoordelijk voor alle songs in de voorstelling. Tijdens de bekendmaking van de cast lanceerde Thomas Acda live de titelsong De Marathon. Het nummer is zijn eerste single als solo-artiest en is nu als EP verkrijgbaar via iTunes/AppleMusic en Spotify. Naast de titelsong van de gelijknamige musical bevat de EP 3 extra tracks: De A4, Bloemen en Gebak en Als ik met mij zou zijn. In maart 2017 verschijnt het volledige album.

 

De voorstelling De Marathon is een gezamenlijke productie van Kemna Theater en Senf Theaterpartners in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk. Tickets via www.luxortheater.nl of telefonisch via 010 – 484 33 33.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.