Sacred Songs Rotterdam opent Pilgrim Harbour Festival september 2019

Sacred Songs presenteert vijftig Rotterdamse zangers van diverse religies en culturen in één concertvoorstelling. Vijf koren en twee solisten zingen eigen repertoire geïnspireerd door het thema ‘Pelgrimage’ dat artistiek leider Monica Akihary samenbrengt in één schitterende compositie. De fantastische stemmen van Sacred Songs Rotterdam laten een breed palet aan fascinerende zangstijlen horen. Met Marokkaanse anasheed van Al Wahda, Kaapverdiaanse liederen van Nazareno, soefisongs van Shwan Sulaiman, black gospel van Gospel Project, Marialiederen van Rasha Mansour, Indiase spirituele muziek van Prewien & koor en meerstemmige zang van de Kathedrale Cantorij. Op vrijdag 13 september te beleven in een unieke concertuitvoering in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. 

Sacred Songs Rotterdam: gevoel van verbondenheid 

Sacred Songs brengt zang uit verschillende spirituele tradities samen in één concertuitvoering. Sinds 2009 toert stichting Culture Connection met deze vocale productie door Nederland. In iedere stad krijgt de productie vorm met lokale zangers, koren en partners. In december 2017 vond een succesvolle eerste uitvoering van Sacred Songs Rotterdam in de Pelgrimvaderskerk plaats. Pers en publiek waren laaiend enthousiast: “Geweldig concert dat een groot gevoel van verbondenheid geeft” “In tijden van polarisatie helend voor de ziel”.

Fantastische stemmen en fascinerende zangstijlen

De deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam hebben stuk voor stuk fantastische stemmen. Zij vertolken fascinerende zangstijlen die van over de hele wereld een plek hebben gevonden in de stad Rotterdam. 

Leo Davelaar en zijn koor G-Project zingen gloedvolle gospel en afro spirituals. Het Al Wahda koor brengt met veel passie de islamitische variant van gospel, beter bekend als anasheed. De twaalf zangers van Nazareno vertolken mooie melodieuze liederen uit de Kaapverdiaanse kerk. De Kathedrale Cantorij zingt prachtige meerstemmige koralen en Rasha Mansour Marialiederen in de eeuwenoude taal Chaldeeuws. Shwan Sulaiman vertolkt met zijn imposante stemgeluid soefi repertoire uit het Midden-Oosten en Prewien Pandohi Mishre & koor Indiase meditatieve muziek.

Thema ‘Pelgrimage’
Het concert maakt deel uit van het Pilgrim Harbour Festival 2019 en vindt plaats in de Pelgrimvaderskerk, een van de oudste kerken van Rotterdam, gelegen in het historisch hart van de superdiverse wijk Delfshaven. Het thema ‘Pelgrimage’ van deze Sacred Songs is hieraan ontleend. De koren hebben ieder eigen liederen gekozen rond het thema, waarbij het letterlijk om bedevaart naar een heilige stad of plaats gaat, maar ook betrekking heeft op een innerlijke reis, een zoektocht naar licht en nieuwe perspectieven.  

Artistiek leider Monica Akihary
Monica Akihary is een veelzijdige stemkunstenares thuis is in muziekstijlen van over de hele wereld. Samen met gitarist/componist Niels Brouwer vormt zij het duo Boi Akih en maakt ze muziek die niet in één hokje te stoppen valt en haar klank ontleent aan jazz, improvisatie, hedendaagse muziek en traditionele genres uit Azië en Afrika. Haar brede muzikale bagage komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie creëert ze telkens met een nieuwe groep vocalisten een indrukwekkende totaalpresentatie metverrassende verbindingen en aansprekende klankcontrasten.

Praktische gegevens

Locatie: Pelgrimvaderskerk (Delfshaven), Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam

Datum en tijd: Vrijdag 13 september 2019, 20.30 uur | Entreeprijs: € 15, –  

Meer info: www.culture-connection.org  en www.facebook.com/organizationcultureconnection 

Organisatie: Culture Connection, Podium Grounds, Pilgrim Harbour Festivals

Subsidiënten: Pelgrimvaderskerk, Delta Port Donatiefonds, Matrans, Elise & Mathilde Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Galerie Albrecht

FOTO: © Wineke van Muiswinkel-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.