Oproep kandidaten voor Jos Brink Prijs 2017

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brink Prijs 2017. Deze regeringsprijs gaat elke twee jaar naar personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

Op 21 mei 2017 wordt de Jos Brink Prijs door minister Jet Bussemaker uitgereikt tijdens een feestelijk programma in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

De prijs heeft twee categorieën: oeuvre en innovatie. De Jos Brink Oeuvre Prijs gaat naar een persoon, groep of instelling die zich fundamenteel en langdurig inzet of heeft ingezet voor de acceptatie en veiligheid LHBTI’s. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000,- en een kunstwerk, gemaakt door een student van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. De Jos Brink Innovatie Prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie, die zich op inspirerende wijze inzet of recent heeft ingezet voor de acceptatie en veiligheid van LHBTI’s en bestaat uit een bedrag van € 1.000,-.

De prijs is vernoemd naar acteur en televisiepresentator Jos Brink (1942-2007), een voorvechter van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’s, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Aanmelden
Nomineren voor zowel de Oeuvre Prijs als de Innovatie Prijs kan via www.josbrinkprijs.nl. Aanmelden van kandidaten kan t/m 1 maart 2017.

Jury
De jury bestaat uit voorzitter Paul de Leeuw (televisiepresentator), Valentijn de Hingh (model en columnist), Jan Taminiau (modeontwerper), prof. dr. Gloria Wekker (emeritus hoogleraar gender en seksualiteit) en dr. Lisette Kuyper (SCP onderzoeker LHBTI emancipatie).

In 2013 is de oeuvreprijs uitgereikt aan Boris Dittrich. De innovatieprijs is in 2015 uitgereikt aan de vrijwilligers van Gelijk = Gelijk. Meer informatie op de website en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.