Op 25 september presenteert RIGHTABOUTNOW INC. hun nieuwste productie STATUS in het DeLaMar Theater in Amsterdam
STATUS is een modern sprookje over een nieuwe generatie diaspora. Het is een episch coming-of-age verhaal waarin de hoofdpersoon, de jonge B. (Anton de Bies) aan het ziekbed van zijn moeder het geheim van zijn verloren vader (Hans Dagelet) ontdekt. STATUS bouwt bruggen tussen Afrika, Amerika en Europa maar ook tussen de zogenaamde straatcultuur, de urban culture en het theater.

Met STATUS vertaalt  RIGHTABOUTNOW INC. als eerste Nederlandse kunstinstelling het begrip The Black Atlantic naar het podium. Met dit begrip omschrijft de internationaal befaamde wetenschapper en auteur Paul Gilroy (winnaar 2019 Holberg Prize) de eeuwenoude relatie tussen Afrika, Amerika en Europa en hoe deze onze grootstedelijke culturen vormt. STATUS is een urgent, hedendaags stuk dat bijdraagt aan het actuele debat over ‘inclusie’ en de noodzakelijke veranderingen binnen de podiumkunsten in Nederland.

Met deze première markeert RIGHTABOUTNOW INC. (RAN) ook het begin van een nieuwe fase in hun bestaan. Als interdisciplinair urban productiehuis in Nederland met decennia aan ervaring, willen zij hun legacy en netwerk gericht inzetten om de kunst- en cultuursector actief door te ontwikkelen. Op uitnodiging van Andreas Fleischmann (directeur DeLaMar Theater) presenteren het regisseursduo Marjorie Boston (Algemeen directeur RAN)en Maarten van Hinte (Artistiek directeur RAN) voorafgaand aan de première van STATUS hun visie voor de toekomst. U bent van harte welkom bij deze presentatie.
Over STATUS
met o.a. Hans Dagelet, Linar Ogenia, Anton de Bies en DJ Lovesupreme
STATUS spiegelt de eeuwenoude relatie tussen Afrika, Amerika en Europa, die de Atlantische culturen diepgaand beïnvloedt, dus ook Nederland. In deze tijd van polarisering en identiteitspolitiek wordt dit soms uit het oog verloren. 

STATUS is een fascinerend relaas over identiteit, verbinding, erkenning en liefde.
Centraal staan twee mannen: de jonge B., vertolkt door Anton De Bies, bekend van onder meer de theaterproductie A Seat at the Table en de TV serie Flikken Rotterdam, en zijn vader, vertolkt door Hans Dagelet.
De twee mannen zijn van elkaar vervreemd en ontmoeten elkaar pas echt, als de moeder van B. in coma raakt.

Omdat STATUS over de urban culture en diens oorspong gaat worden verschillende vertelvormen gekozen: de klassieke theatersetting, spoken word, hip-hop en muziek. Voor STATUS werk RAN naast Hans Dagelet en Anton de Bies samen met de Franse choreograaf Babacar Cissé, de dansersTayeb Benamara (F), Linar Ogenia (NL) en Andy Adrianasolo (F) en  DJ Lovesupreme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.