NIEUWE VOORSTELLING FLORIS VAN DELFT: SELL ME YOUR SECRET STOOMCURSUS PRIVACY VOOR JONGEREN

Op zaterdag 8 oktober 2016 gaat de nieuwe voorstelling van Maas theater en dans Sell Me Your Secret in première in Maaspodium, Rotterdam. De voorstelling voor jongeren en jong volwassenen over privacy maakt vervolgens een landelijke tournee tot en met 17 december 2016. Regisseur Floris van Delft, die eerder CASH (Gouden Krekel 2014) en Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren Krekel 2016) maakte bij Maas, gaat in een mix van een theatervoorstelling en een goudeerlijk gezelschapsspel met het publiek op zoek naar wat we wel en niet willen prijsgeven. Wanneer zijn al die data een zegen zijn en wanneer een vloek.

Sell Me Your Secret
Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor vrienden, familie of vreemden. Of toch wel?


Sell Me Your Secret (SMYS) gaat over privacy.
Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Zijn we paranoia als we vechten voor onze privacy of zal het allemaal zo’n vaart niet lopen?


Floris van Delft (regie, tekst):

“Omdat we onze privacy stukje bij beetje inleveren hebben we nooit het idee dat het heel erg is. In deze voorstelling wil ik met het publiek een antwoord zoeken op de vraag: hoe erg is het?”

Wolter Muller (tekst):
“Privacy lijkt wel een onderwerp dat mensen tegelijkertijd te veel en te weinig bezighoudt; een minderheid is er fanatiek op gefocust en een meerderheid laat het volledig koud. Ik wil graag die twee uitersten in discussie zien en onderzoeken waar lethargie gevaarlijk wordt en waar paranoia begint.“

Makers

Regie Floris van Delft
Tekst Wolter Muller, Floris van Delft
Spel Denise Aznam, Niek van der Horst, Dionisio Matias

Geluid: Michel Banabila
Decor Laura de Jong
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Foto: Noa Verhofstad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.