Nieuwe familievoorstelling Barbaartje in première bij Theater Sonnevanck

Op 19 februari gaat de nieuwe 6+ familievoorstelling Barbaartje van Theater Sonnevanck in eigen huis in première. Barbaartje is een tekst van Joachim Robbrecht, in de regie van Timothy de Gilde. Robbrecht en De Gilde wonnen in 2016 met de voorstelling Bromance de Gouden Krekel, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Barbaartje is een muzikaal en absurd strijdtoneel tussen volwassen barbarij en een engeltje van zes jaar. De voorstelling speelt van 14 februari t/m 9 april 2017 in theaters in heel Nederland.

In Barbarije leert iedereen barbaarse manieren. Maar de kleine Barribas heeft van zijn Papa stiekem de ‘goede’ manieren geleerd. Hij eet en spreekt netjes, hij leest in moeilijke boeken en speelt klassieke muziek. Alles is koek en ei tot op een dag Papa sterft en de barbaarse buurman Derrie in huis komt wonen. Er wordt niet meer schoon maar troep gemaakt. De televisie staat de hele dag op hard en lezen wordt verboden. Ook buitenshuis ontwikkelt de Barbaarse beschaving zich in volle vaart! De scholen worden afgeschaft en Barbarije trekt op oorlogspad.
Barribasje wil zich verzetten en de wereld verbeteren. Maar hoe doe je dat, als je nog klein bent? Als je beter zingt dan schreeuwt en liever leest dan vecht? Lukt het de kleine Barribas om de barbaren te slim af te zijn?

Winnaars Gouden Krekel 2016
Het team van Barbaartje, bestaande uit schrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, componist Bart Rijnink, vormgever Janne Sterke en dramaturg Flora Verbrugge, won in 2016 met de voorstelling Bromance (coproductie Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool) de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie. De cast van Barbaartje bestaat uit Charlie Chan Dagelet, Steyn de Leeuwe en Benjamin Moen.

Première
Barbaartje gaat op zondag 19 februari om 15.00 uur in première in Theater Sonnevanck, Walstraat 2 in Enschede. De voorstelling speelt t/m 9 april bijna 40 keer in de theaters.

Spel Charlie Chan Dagelet, Steyn de Leeuwe en Benjamin Moen | Regie Timothy de Gilde | Tekst Joachim Robbrecht |Compositie muziek Bart Rijnink | Vormgeving Janne Sterke | Dramaturgie Flora Verbrugge | lichtontwerp Julian Maiwald | Techniek Jeroen van Terheijden

Meer informatie over Barbaartje op http://www.sonnevanck.nl/voorstelling/barbaartje-6

FOTO: Femke Teussink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.