MusicAllFactory studenten weten indruk te maken met War and Pies

Afgelopen weekend speelde studenten van de MusicAllFactory War and Pies. De voorstelling bestaat uit twee aparte delen. Voor de pauze zien we de musical War, beter bekend als de musical Joe. De voorstelling wordt gespeeld als afstudeervoorstelling van de vierdejaarsstudenten aan gevuld door studenten uit de lagere leerjaren.

Het verhaal speelt zich af aan het Engelse front in1943. De Amerikaanse piloot Joe is een extreme waaghals. Hij voert de meest gevaarlijke vluchten uit boven vijandelijke gebied in Normandië en neemt daarbij grote risico’s om de vliegmissies te doen slagen. Voordat hij zich, tussen al het oorlogsgeweld, kan overgeven aan de liefde van Dorinda, een transportpilote die ook op de basis gelegerd is, komt hij om het leven. Tussen hemel en aarde wordt hij op gevangen door de Verbindingsofficier, een engel. Zij stuurt Joe als een schim terug naar de aarde om daar nog een taak uit te voeren. Met Dorinda zo vlakbij, maar toch zo onbereikbaar, beseft Joe voor het eerst wat hij in zijn leven gemist heeft.

In War spelen drie van de zes afstudeerders. Christine Cacciapaglia – van Asselt (Dorinda) weet met haar spel en haar zang de gevoelige snaar te raken, Zij heeft deze hoofdrol dan ook meer dan verdiend. En we hopen dan ook zeker dat we haar nog eens terug gaan zien in het theater. Christof Chapsis (Joe) weet mooi om te gaan met zijn rol. Hij leeft zich goed in in de zoektocht van Joe om Dorinda na zijn dood los te laten en in te leren zien dat Dorinda ook weer verder moet gaan met haar leven. Hij weet deze omgang mooi neer te zetten. Ten slotte zien we Liesbet Hermans als de Verbindingsofficier. Deze rol heeft minder diepgang dan de eerdergenoemde twee, maar toch weet ze de rol dimensie te geven. Met het nummer Inspiratie raakt ze de gevoelige snaar bij het publiek. Er wordt gebruik gemaakt van een beperkt decor, maar dat is goed ingezet, zodat het overtuigend overkomt.
Deze vierdejaars zijn klaar voor het grote werk en hebben samen met de studenten uit het derde, tweede en eerste leerjaar van MusicAllfactory een ijzersterke voorstelling weg weten te zetten. Ze hadden dan ook eigenlijk wel een eigen eindapplaus verdiend. Mogelijk was dit een regiekeuze, aangezien er na de pauze nog een voorstelling gespeeld zou worden.  Aangezien dit een totaal andere voorstelling is met een andere cast had een eigen slotapplaus niet misstaan. Uiteraard kregen ze na afloop van de tweede voorstelling alsnog de waardering van het publiek te horen.

Zoals gezegd volgde na de pauze het tweede deel, wat een aparte voorstelling was. Het tweede deel droeg de titel Pies, deze zal bij het publiek wellicht beter bekend zijn als Urinetown. Ook hier speelden drie vierdejaarsstudenten ondersteund door collega’s uit het derde, tweede en eerste leerjaar.

De voorstelling draait om een stad wat de prijs betaald voor een twintigjarige droogte, waarin er een ernstig tekort aan water was. Hierdoor is het gebruik van prive-toiletten verboden is. In plaats daarvan moet iedereen betalen om zijn behoefte te doen in openbare voorzieningen. Deze openbare toiletten worden beheerd door de machtige organisatie ‘Pies in Harmonie’ en staat onder leiding van Reinhard W. Kleinhart. De prijzen voor de toiletten zijn hoog en worden steeds hoger, zodat ze eigenlijk onbetaalbaar zijn voor de inwoners van de stad. Het smerigste openbare toilet wordt geleid door Winniefred Grijpstuivers, zij wordt hierbij geassisteerd door de jonge Bobbie Goud. Na een ontmoeting met de mooie Lot Kleinhart, waarvan Bobbie niet weet dat het de dochter van Reinhart Kleinhart is, besluit hij in opstand te komen tegen het dictatorale bewind van PIH.
De afstudeerders zien we hier in de hoofdrollen van Bobbie Goud (Haico Berkelmans), Lot Kleinhart (Marloes Blokland) en Reinhard W. Kleinhart (Bas Alers). Ook hier is te zien dat zij een goede opleiding hebben gehad en ook dit deel van de voorstelling is van hoog niveau. We zijn benieuwd op welke theaterpodium we deze acteurs terug gaan zien.

Kortom, de studenten van MusicAllFactory laten met War and Pies zien dat ze een goede opleiding genoten hebben. Wat ook iets zegt over de uitstekende docenten van de opleiding. Zij hebben het talent van deze studenten nog verder tot bloei laten komen. Door hard werk, de studenten hebben maar één dag per week les, talent en enthousiasme hebben deze musicalacteurs laten zien dat ze klaar zijn voor het grote werk. Met War and Pies hebben ze een mooi visitekaartje afgegeven voor de opleiding en uiteraard voor hun eigen kunnen.

Voor meer informatie over de MusicAllFactory kunt u terecht op https://www.factorium.nl/musicallfactory

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.