Kasteel de Haar verwelkomt nieuwe bewoners

Hans & Grietje speciale gasten tijdens de kerstvakantie

Vanaf 25 december a.s. opent Kasteel de Haar Utrecht de poorten voor twee nieuwe bewoners. Tijdens de kerstvakantie logeren de meest beroemde sprookjesfiguren aller tijden, Hans & Grietje, exclusief in het grootste kasteel van Nederland. Afgelopen zondagmiddag 14 oktober werden zij alvast feestelijk uitgenodigd door Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar. “Geheel volgens de traditie van de originele bewoners van Kasteel de Haar vieren we ook dit jaar Kerst op sprookjesachtige wijze. De komst van de speciale gasten Hans & Grietje maakt de Kerst dit jaar extra bijzonder. We kijken uit naar een fantasievolle kerstbelevenis voor de hele familie, waarmee we ons prachtige kasteel in ultieme kerstsferen presenteren.” aldus Anetta de Jong. De sprookjesfiguren kregen afgelopen zondag officieel het eerste ‘Sprookjesticket’ uitgereikt. 

Over ‘Sprookjes van De Haar’

Sinds 2010 zijn de ‘Sprookjes van De Haar’ uitgegroeid tot een ware publiekstrekker met jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers.’Sprookjes van De Haar’ is een familie-evenement waarbij jong en oud(er) een speurtocht volgt langs het “snoephuisje” in het bos en raadselachtige plekken in het kasteel. De speurtocht wordt afgesloten met een komische voorstelling dat het bekende kinderverhaal uitbeeldt met een mix van zang, humor, actualiteiten en bekende meezing-liedjes. De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs uit de wereld van musical en live entertainment.

Kaartverkoop gestart!

‘Sprookjes van De Haar’ speelt in de kerstvakantie van 25 december (1e Kerstdag) tot en met zondag 6 januari. De kaartverkoop is nu gestart via: www.kasteeldehaar.nl. Er zijn ook een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor de vier speciale sprookjesavonden op 27, 28, 29 en 30 december.

 

Wie niet tot de kerstvakantie kan wachten, kan in de herfstvakantie t/m 28 oktober a.s. met drie speurtochten ‘het spoor van Hans & Grietje’ volgen. Ook kunnen bezoekers komende maanden via Facebook en Instagram alle ontwikkelingen van Hans & Grietje op De Haar online volgen.

FOTO’s: Jan Buteijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.