Johan Derksen maakt line-up nieuwe blues show bekend

Na de succesvolle theatershow ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ die op 28 december groots wordt afgesloten in Rotterdam Ahoy, komt flamboyante tv-persoonlijkheid Johan Derksen met een nieuw programma over zijn passie: de blues. ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’ neemt het publiek mee naar de jaren zestig waar grote bands als ‘The Rolling Stones’, ‘Them’ en ‘The Animals’ een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes.

 

Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands als ‘Cuby + Blizzards’ en ‘Livin’ Blues’.  Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Echter, wordt de blues genegeerd door radio en televisie, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past.

 

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

 

A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.
Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.

Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.

Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.

Michel van Dijk bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.

Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

 

Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.ntk.nl of via de website van het theater.    

FOTO: Kim Balster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.