Jeangu Macrooy opent zondag 2 juni het Vondelpark Openluchttheater

De feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen in het Vondelpark Openluchttheater is op zondag 2 juni. Dit is het startschot van een zomer vol muziek, comedy, jeugdprogrammering, dans en klassieke muziek. Naast Jeangu Macrooy zal ook Kita Menari en een verrassend optreden van het breakdancecollectief 155 te zien zijn tijdens de openingsmiddag. Vanaf vrijdag 7 juni is er wekelijks een boordevol programma met artiesten als Micha Wertheim, Trijntje Oosterhuis, Het Nationale Ballet, Kenny B, Fuse en velen meer.

Meeklepperende ooievaars
Het hele seizoen biedt het Vondelpark Openluchttheater een gevarieerd programma. Kun je altijd rustig genieten van een voorstelling? Nee, de charme van het Openluchttheater zit hem in de meefluitende vogels, de rondrennende konijnen, een vlinder op de bil van een danser en de lachende specht in een boom. Toegangskaartjes worden niet verkocht, er wordt wel een donatie in de collectebus gevraagd. Zo kan het Vondelpark Openluchttheater vrije toegang blijven bieden aan alle bewoners en bezoekers van Amsterdam.

Muziek, comedy, jeugd, dans en klassiek
Elke vrijdag zijn er dansoptredens van bijvoorbeeld het Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet en Conny Jansen Danst. Zaterdagmiddag is voor de jeugd met theaterworkshops en voorstellingen, zo staan er optredens van Bonte Hond en De Toneelmakerij geprogrammeerd, wordt het podium op 22 juni tot Openlucht-lab omgebouwd door het NEMO en de UvA, en zijn er in de zomervakantie vijf theatercursusweken voor kinderen van 8-14 jaar.

Zaterdag in de namiddag is het wekelijkse Club Vondel. Deze middag staat voor het ontdekken van nieuwe muziek en genieten van de goede sfeer in het park. Aansluitend is er een DJ en serveert het Openluchtcafé een wisselende daghap. Elke zaterdagavond staat er comedy op het programma met artiesten als Martijn Koning, Anne-Marie Jung en Rayen Panday.

Zondagochtend kunnen klassiekliefhebbers hun hart ophalen bij o.a. Lisa Jacobs & The String Soloists, Dudok Quartet of een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest. Zondagmiddag is de wekelijkse finale met optredens van o.a. Trijntje Oosterhuis, Kenny B, Roxeanne Hazes, Rolf Sanchez en Fresku.

Openluchtcafé
Ook opent het Openluchtcafé, waar mensen de hele zomer elk weekend terecht kunnen voor eten, drinken en Vondelparkse gezelligheid. Het theater is geopend tot half september.

Het complete zomerprogramma is te vinden op www.openluchttheater.nl/agenda.

Programma zondag 2 juni:
14.00 uur: Kita Menari
15.15 uur: 155 – LIJF
16.30 uur: Jeangu Macroooy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.