In gesprek met Alisa Opari Luzi

Alisa, 

Dank je voor je tijd.. 

Wil je ons vertellen wie je precies bent en wat de weg was die je volgde om aan het werk te gaan in het theater? 

Mijn naam is Alisa en ik ben 21 jaar. Ik ben geboren in Spijkenisse, maar mijn roots liggen in Albanië. Beide ouders zijn Albanees en daardoor heb ik een Albanese opvoeding gehad. Ik ben vroeg begonnen met creatieve vakken. Vanaf mijn 4e begon ik met ballet en met de jaren heb ik ook verschillende stijlen gedanst. Vervolgens ben ik in mijn jeugd begonnen met theater en zanglessen. 

Vanuit deze passie ben ik gaan studeren op de theater HAVO/VWO. Ik merkte dat ik meer wilde en opzoek was naar een uitdaging. Een kennis raadde mij aan om auditie te doen voor de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Na 3 rondes ben ik aangenomen voor deze opleiding, waar ik mezelf heb ontwikkeld op het gebied van zang, dans en theater. 

Afgelopen seizoen speelde je bij Theater Terra.. hoe is het traject gegaan naar deze productie en hoe heb je deze tour en voorstelling ervaren? 


De producent van Theater Terra zag mij optreden bij een voorstelling van het Frank Sanders produktiehuis en nodigde mij uit om auditie te doen. Na 2 rondes kreeg ik te horen dat ik in de musical Aladdin mocht spelen. Ik was razend enthousiast dat ik de rol van de prinses mocht vertolken.

Naast de rol van prinses had ik een dubbelrol met een pop, een rat met humor. In het begin was dat echt een uitdaging, maar eerlijk gezegd vond ik dat tegelijkertijd ook het leukste om te spelen. Het meest magische wat ik vond van deze voorstelling was dat we een musical met een cast van vier man speelde.

Het was zeker een bijzondere ervaring, omdat ik ook met fantastische mensen op het toneel en achter de schermen stond. De musical was een hele mooie ervaring en het lijkt mij super om in de toekomst weer met deze collega’s te mogen samenwerken.

Heb je naast acteren en zingen nog andere hobby’s? 


Dit is een lastige vraag, want wat vind ik nou niet leuk om te doen? Naast acteren en zingen, dans ik ook heel graag. In mijn vrije tijd schilder ik en maak ik graag muziek. Daarnaast ben ik gek op koken en doe ik dat het liefst voor mensen van wie ik hou.

Kunnen we je bv ook boeken als model of als zangeres op een feest ? 

Ja zeker. Iedereen is welkom om mij een berichtje te sturen op Facebook of Instagram. Ik sta ook open om lessen en workshops te geven. 

Nu de tour van Aladdin afgelopen is .. val je dan in een gat of heb je al zicht op eventuele audities of zijn er nieuwe producties in de planning? 

Nu de tour is afgelopen, ben ik veel bezig met muziek maken. Mogelijk komt er een kort project in het buitenland, waar ik op dit moment nog niet veel over kan zeggen.

Een rol als prinses lijkt mij op jouw lijf geschreven, aangezien je zelf al een prinses lijkt.. is dat iets waar je dan naar zoekt of zit er ook een ” Tina Turner” in jou? 

Haha, bedankt voor het compliment. Om eerlijk te zijn ben ik niet opzoek naar een specifieke rol. Eigenlijk lijkt het mij het leukst om een rol te spelen die wat verder bij mij vandaan staat. Dat is namelijk een uitdaging, waar ik veel van kan leren.


Heb je voorbeelden in het vak, als in ” In dat soort producties wil  ik staan ” of ” Aan die actrice/zangeres zou ik graag een voorbeeld nemen ” ? 

Er zijn een aantal artiesten waar ik van kinds af aan al erg tegenop kijk: Amy Whinehouse en Billie Holiday qua zang. Ik ben gek op jazz. Maar eigenlijk ben ik fan van vele muziekstijlen en sta ik open voor alle producties. Qua acteren werd ik tijdens mijn schoolcarrière vaak vergeleken met Sophia Loren. Dit vanwege haar oogopslag, haar uitstraling en de manier waarop ze acteert. Daardoor ben ik meer gaan kijken naar de manier waarop zij speelt, waardoor ik erachter kwam dat we inderdaad veel overeenkomsten hebben.

Zou je tips hebben voor de lezers van ilove theater, wanneer zij een zetje nodig hebben om bv auditie te doen? 


Bereid je goed voor en kleed je waar je voor auditeert. Daarnaast is het belangrijk om te allen tijde jezelf te blijven. Niemand is identiek en daar moet je juist gebruik van maken.

Is wat je nu doet.. stralen in de spotlight iets waarvan je als klein meisje droomde? 


Zonder twijfel. Als klein meisje had ik twee grote dromen. De droom om op het toneel te staan in een grote productie. En een droom, of liever gezegd een soort verlangen, dat ik andere mensen verder kan helpen. 

En als dat in dit vak mag zijn zou dat prachtig zijn.

We willen je graag bedanken voor je tijd en ook vragen waar mensen eventueel terecht kunnen als ze jou in toekomst willen “volgen ” of on stage willen zien, dus heb je misschien een site? 

Momenteel zijn we bezig met een website, maar ben ik wel te volgen op www.instagram.com/alisaopariluzi/ 

FOTO:©Stephan Markus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.