Iedereen is welkom op het verrassings feestje van Peppa Pig.

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zondag 3 februari, zag je in het Zaantheater vele gespannen en verwachtingsvolle gezichtjes in de met ballonnen versierde foyer van het theater. Sommige kinderen verkleed als hun favoriete prinses, keken al hun ogen uit in het toch wel erg grote theater, er stonden allerlei lekkere dingen, waaronder smarties, spekkies en veel meer lekkers, gewoon alles wat er bij een leuk feestje hoort.

Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, is weer terug in het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Het wordt een hele bijzondere dag… Peppa is namelijk jarig, daarom hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Een waar verassingsfeest, met lekkere taart, met al haar vriendjes en zelfs een heuse speurtocht, naar een echte schat. Dit loopt helaas niet zoals het hoort te zijn, Pappa Big had namelijk zonnebloempitten gestrooid,die de kinderen moeten volgen, om de schat te vinden, maar hij had alleen geen rekening gehouden met Polly, die zonnebloempitten het lekkerste eten vind van heel de wereld.Met zijn alle beleven ze leukste en soms toch wel spannende avonturen.Maar zoals het hoort in sprookjes komt het toch allemaal goed en kunnen Peppa Pig, Suzy Schaap, Polly,Pedro Pony, George en Henkie hond toch nog heerlijk spelen, in de grote modderplassen.

Vanaf de eerste seconden zitten de kinderen in de zaal duidelijk te genieten van hun grote helden, zij zien de spelers niet, die de poppen vasthouden, zij zien alleen maar de poppen, die zij zo goed kennen van televisie. Ze kunnen lekker meezingen, mee dansen, maar ook de pappa’s en mamma’s in de zaal, mogen en kunnen gewoon mee zingen en dansen.De voorstelling is echt een waar feestje, alles is perfect getimed, duurt net niet te lang, met vrolijke kleuren, alles om de kinderen de gehele voorstelling te vermaken. Het decor is kleurrijk en laat ook nog wat aan de fantasie over voor de kinderen. Een waardig feestje voor Peppa Pig, maar ook voor de kinderen en hun ouders.

Na afloop mochten de kinderen ook nog eens op het grote podium komen, om met hun helden op de foto te gaan, wat wil je nog meer.

Cast:

Carlijn van Hoof Peppa Pig
Eva-Marijn de Vries Suzy Schaap/Polly
Janneke Hetharia Mama Big/Pedro Pony
Joris Gootjes George/ HenkieHond/ Meneer Stier
René Noorderveen Papa Big

Creatives:
Van Hoorne Entertainment Productie
René Noorderveen Script
Mark Haayema Regie
Floris de Haans Muziek
Robbert van Unnik Muzikale leiding
Stijn Mac Gillavry Choreografie
Francois Wissink Geluidsontwerp
Floris Helmans Lichtontwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.