Hoe kan je als mens een beter dier zijn?

Hoe kan je als mens een beter dier zijn?

Het Filiaal theatermakers onderzoekt hoe wij mensen omgaan met de wereld van nu

ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw

Vanaf 2 februari 2019 is ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw van Het Filiaal theatermakers te zien in het theater. Een gloednieuwe theatervoorstelling gebaseerd op het waargebeurde indianenverhaal van Ishi (de laatste Yahi-indiaan) en op boeken van boswachter Peter Wohlleben en dierenarts Charles Foster.

Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár sijpelt de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Wat doe je dan? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo’n ontzettend lieve en beschaafde man is.

ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal dat de theatermakers van Het Filiaal anno nu enorm tot de verbeelding spreekt. Een verhaal over omgaan met elkaar en omgaan met je omgeving. Over dieren en de natuur. Over wat er gebeurd als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst. Monique Corvers schrijft de tekst die door acteurs Mirthe Klieverik en Hok Tan wordt gespeeld en verteld. Singer-songwriter Jasmin Dias Godoy Maia maakt er liedjes met Braziliaanse invloeden bij, die ze ook zelf ten gehore brengt.

regie & tekst Monique Corvers compositie & zang Jasmin Gody beeld & projectie Ramses Graus spel Mirthe Klieverik en Hok Tan kostuums Lisa Louwer toneelbeeld Jan van Hoof lichtontwerp Richard Bron regie assistent Joy Slaats

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.