Het Dagboek van Anne Frank blijft raken

Tekst en foto’s: Stephan Markus

In Theater in Zuyd te Bussum is momenteel de voorstelling ‘Het dagboek van Anne Frank’ te zien. De voorstelling wordt gespeeld door Noord Hollands Toneel, een nieuw toneelgezelschap dat bestaat uit professionals en amateurs. Nadat De Plankeniers en hun theater aan de Flevolaan in Huizen/Naarden werd opgeheven in 2016, besloot de vaste kern door te gaan met spelen. Het toneelgezelschap brengt voorstellingen voor een breed publiek. Eén van die voorstellingen is dit seizoen het verhaal van Anne Frank. Haar dagboek is al decennia lang één van de meest gelezen boeken ter wereld. Het onderduikadres van de familie Frank, het Achterhuis, trekt dagelijks velen mensen. Haar verhaal, en dat van de mensen om haar heen, blijft tot de verbeelding spreken.
Anne Frank schreef in haar dagboek dat ze hoopte dat ook veel mensen haar verhalen zouden lezen, niet wetende wat zij te weeg zou brengen in de wereld met haar dagboek. Ook nu komen mensen weer graag naar haar verhaal kijken, er is zelfs al een extra voorstelling op het programma bijgekomen.

In Theater in Zuyd zien we de leefwereld van Anne en haar mede-onderduikers. Het is een kleine zaal waar alle ruimtes van het Achterhuis te zien zijn. Als publiek heb je zo het gevoel zelf ook in het Achterhuis te zijn, wat zorgt voor een mooie beleving van het verhaal. Je leeft zo intens mee met de families Frank en van Pels. De rol van Anne Frank wordt gespeeld door Jaleesa Goris. Ze raakt het publiek diep in het gevoel met haar vertolking. Daan van Dalen mocht zich richten op de rol van Peter en ook hij is daar duidelijk op zijn plek. Samen met de rest van de, erg goede, cast laten zij het publiek beseffen hoe belangrijk het is dat dit verhaal verteld blijft worden.
Deze voorstelling is nog een paar keer te zien in Bussum, maar wees er snel bij, want de kaarten vliegen de deur uit. En terecht… Voor meer informatie en kaarten kunt u terecht op www.nhtoneel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.