Geen klus te groot, geen pup te klein voor Van Hoorne Entertainment.

recensie: Martijn van Vuuren

Vanwege omstandigheden waren we helaas niet in de gelegenheid om op de premiere van Paw Patrol Live aanwezig te zijn. 4 dagen later kregen we die gelegenheid wel in het Orpheus theater in Apeldoorn. En speciaal voor deze nieuwe voorstelling van Van Hoorne Entertainment, en tevens de grootste productie van hen ooit, ging een 4-jarige special reporter mee. DE doelgroep voor deze voorstelling, om mede te beoordelen hoe de show aanslaat bij zijn publiek. 

Bij aankomst in het theater is direct duidelijk wat er vandaag staat te gebeuren. Vaders, moeders, opa’s en oma’s met hun 3 tot pak ‘m beet 8-jarige kroost gehuld in Paw Patrol kleding, knuffels, tassen en andere attributen. In de foyer staat vanaf de ingang al een rij naar achteren om op de foto te gaan met één van Paw Patrol figuren. En tja… in gezelschap van de kleine reporter moesten ook wij aansluiten in die rij. De spanning begon al op te lopen.

Als de voorstelling begint worden we welkom geheten door Ryder (Darren van der Lek) een van de drie menselijke personages uit de show. En al direct is de hoge energie duidelijk van de show. En dat zal zo blijven. Met zijn enorme energie en enthousiasme spreek hij wat snel wat ten kosten gaat van de verstaanbaarheid. Iets wat bij meerdere castleden het geval blijkt te zijn. Daardoor komt aanvankelijk de beoogde interactie met de kinderen ook wat moeizaam op gang. Gaandeweg de voorstelling wordt duidelijk wat er verwacht wordt van de kinderen in de zaal. 

Al snel worden we door Ryder voorgesteld aan dat waar al die kinderen voor komen. De pups van Paw Patrol. Direct valt op hoe dichtbij de makers zijn gekomen bij het beeld van de gelijknamige animatieserie op televisie bij Nick Jr. De poppen zien er prachtig uit. De puppeteers staan achter de koppen van de honden in het lijf met achter zich de achterpoten. Het worden dus heuse viervoeters waarbij de spelers de kop, de mond en soms de oren bedienen. Het maakt het geheel tot een prachtig plaatje. Ook de decors zijn tot in de puntjes verzorgd en lijkend op de gecreëerde omgeving uit de tv-serie. Naast de decorstukken op het podium wordt er ook gewerkt met een groot LED-scherm op het podium. Hierdoor wordt de wereld die al die kinderen zo goed kennen van televisie letterlijk naar het theater gehaald. En aan de reactie van mijn mede recensent is dit een geslaagde zet geweest. De bewegende beelden op het scherm roepen gelijk reactie op. 

De voorstelling gaat over de grote race in Avonturenbaai.  Burgermeester Goodway en Humdinger strijden tegen elkaar in een grote race. Hierbij moeten ze op zoek naar aanwijzingen om de race te volbrengen. Maar bij aanvang van de race is burgermeester Goodway spoorloos verdwenen. Maar Ryder roept de hulp in van zijn Paw Patrol vriendjes en samen proberen ze de race te winnen.

Tijdens de voorstelling zijn diverse flitsende liedjes te horen. Naast de bekende tune van de serie niet direct de aanstekelijke liedjes die in je hoofd blijven zitten. Maar desondanks leuke en passende muziek voor deze energieke show. 

Naast de poppen en Ryder heb je nog de twee menselijke personages van de burgermeesters. Deze personen zijn verantwoordelijk voor de komische noot in het geheel. Deze grapjes komen lang niet altijd over op het jonge publiek. Mede door de niet altijd goede verstaanbaarheid. Zeker het stemmetje dat burgermeester Goodway opzet voor haar personage is vaak slecht verstaanbaar waardoor de grappen niet overkomen. 

Ook onze vierjarige gast geeft achteraf aan vooral de puppy’s leuk te vinden. De rol van de ‘mevrouw met de zere voet’  was niet echt duidelijk voor hem. Dat de andere ‘ meneer met de hoge hoed’ niet zo lief was, was wel duidelijk. 

Maar de grote glimlach tijdens de hele voorstelling, het wiebelen op de stoel van enthousiasme, de regelmatige vraag: “leuk hè?” geven aan hoe erg er is genoten van deze geweldige voorstelling. 

Kortom, voor alle fans van Paw Patrol maar ook voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s is het zeker de moeite waard om deze zomer Paw Patrol Live te gaan bewonderen. Ze zijn nog tot eind augustus te zien in Nederland en Belgie. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hart-heel-e1411237707873.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hart-heel-e1411237707873.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hart-heel-e1411237707873.jpg

Foto: Wim Lanser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.