EVI HANSSEN in gloednieuwe Vlaamse versie van hitmusical MAMMA MIA!

Later vandaag wordt de volledige cast van de Vlaamse versie van MAMMA MIA! voorgesteld, maar nu al maakt producent Deep Bridge één van de verrassende namen bekend. EVI HANSSEN vervoegt de cast, na Tinne Oltmans (Sophie) en Ann Van den Broeck (Donna), die eerder werden aangekondigd. Evi zal de rol van Tanya, de beste vriendin van Donna, op zich nemen. Hiermee zet de tv-presentatrice haar eerste stappen in de, voor haar alsnog eerder onbekende maar niet onbeminde, musicalwereld.

Evi Hanssen: “Als Stany Crets je vraagt voor een musical,  dan zeg je niet nee. Ik was als kind grote fan van musicals als ‘Mary Poppins’, ‘Annie’ en ‘The Sound of Music’. Zingen en dansen was mijn wereldje. Meedoen in een musical was dan ook een stille droom van mij. En kijk, op mijn 40ste komt het er van! En dan nog met een fantastische cast en een getalenteerd regisseur die op het genre zijn eigenwijze unieke stempel drukt. Ik kus mijn beide handjes! 

Evi is bij het grote publiek vooral gekend als presentatrice, maar al van jongs af aan was ze intensief bezig met acteren en muziek. Als jongvolwassene behaalde ze haar kandidatuur als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium. Met dat diploma op zak, ondernam ze enkele muzikale avonturen. In MAMMA MIA! kan ze nu beide passies combineren. 

Evi over de rol van Tanya: “Een rijke grappige vrouw die houdt van mannen en wijn? Mja, ik kan me daar wel mee vereenzelvigen.”. (Lacht)

Stany Crets vertelt waarom zijn keuze naar Evi uitging: “Soms ruik je van op afstand dat er bij sommige mensen een musical op hun bucketlist staat. Bij Evi rook ik dat al door de telefoon“.

MAMMA MIA! is zonder twijfel een musicalsensatie. Wereldwijd haalde de musical al meer dan 60 miljoen bezoekers. MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End en vierde daar recent zijn 20e verjaardag. Het is van 2006 geleden dat de voorstelling in Vlaanderen te zien was. De versie die vanaf februari 2020 te zien zal zijn, zal bovendien – op de verhaallijnen en muziek na – gloednieuw zijn. 

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio. 

MAMMA MIA! is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie, een trip down memory lane, bruisend en energiek.

MAMMA MIA! speelt try-outs in Ethias Theater vanaf 22 februari 2020 en gaat op 7 maart 2020 in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets te koop via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.be

Naar aanleiding van de bekendmaking van de cast, start Deep Bridge een heuse MAMMA MIA!-week, waarbij ticketkopers vanaf dinsdag 23 april tot en met 1 mei bij aankoop van hun tickets een upgrade krijgen naar een hogere categorie. 

Bio Evi Hanssen

Evi heeft haar kandidatuur als jazz-zangeres aan het Conservatorium op zak wanneer ze in 2001 als VJ bij TMF Vlaanderen start. Na TMF was Evi te horen als vliegende reporter bij Radio Donna en te zien op Sporza. Vanaf 2003 presenteert ze voor VTM verschillende programma’s, waaronder ‘De Farm’, ’71° Noord’, ‘de Foute Quiz’, ‘Godzijdank’, ‘De Designers’ en ‘de Dagshow’.
Van 2006 tot 2013 was Evi copresentatrice van ‘Expeditie Robinson’. In 2013 presenteerde ze samen met Kurt Rogiers ‘De Grote Sprong’ en in 2014 ‘Beat da Bompaz’. Dat jaar startte ook ‘Mijn Pop-uprestaurant’, waarvan er ondertussen al enkele seizoenen op antenne geweest zijn.
Sinds 2014 schuift Evi regelmatig aan als tafeldame bij ‘De Wereld Draait Door’ en presenteert ze ‘3 Op Reis’ voor BNN.
In 2016 was Evi copresentatrice van ‘De Super Freek Show’ met Freek Vonk. In Nederland nam Evi ook nog deel aan ‘It Takes 2’ en meer recent ‘Wie is de Mol?’. In België presenteerde Evi vorig najaar ‘Jong Geweld ‘ en is ze ook wekelijks te horen op Joe met haar eigen radioprogramma ‘Het Heilig Huis Van Hanssen’.
Dit voorjaar komt op VIER het programma  ‘Help, mijn borsten staan online’ op antenne, waarin Evi de donkere kanten van het internet en social media zal belichten.

Foto: Terre Bleue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.