EET JE BORD LEEG 4 +

De Toneelmakerij

KLEUTERKOMEDIE MÉT JABBERTALK EN VLIEGENDE GROENTEN

De Toneelmakerij komt met de nieuwe komedie voor kleuters, Eet je bord leeg. Elke ouder kent het probleem van kinderen die slecht eten of geen groenten lusten, boeken zijn erover vol geschreven en het internet staat vol met tips & trics. Reden genoeg om deze problematiek eens van de andere kant te bekijken: Paul Knieriem geeft het woord aan de kleuter en maakt een bitterzoete revue met druilerige doperwtjes, slijmerige slablaadjes, sponzige spruiten en spaghetti om van te spugen. Een heerlijk hapje voor fijnproevers van 4 tot 104.

Over de voorstelling
De ene dag houdt Jip veel van worteltjes, de volgende dag zijn worteltjes het goorste wat er bestaat. Soms alleen maar aardappels, dan weer alleen maar rijst.
En – ieuw – wat zijn die groene dingetjes in de saus?
De ouders van Jip zijn ten einde raad. Geschreeuw, gekrijs en getier en zelfs borden dampende derrie, vliegend door de lucht.

s Avonds heeft Jip de mooiste dromen. Over rappende roti, een pittig pompoentje, swingende pannenkoeken en zingende aardbeien. En over papa en mama, die, als ze niet heel snel normaal gaan doen, in de gehaktmolen belanden. Daar kan je vast hele lekkere hamburgers van bakken. Of balletjes voor in de soep. En moet je eens opletten hoe er dan zal worden gesmuld.

Over de maker

Paul Knieriem wordt in 2019 de nieuwe artistiek leider van De Toneelmakerij. Hij bouwt voort op de huidige artistieke koers van de Toneelmakerij. In 2007 studeerde Paul Knieriem (1981) af aan de regieopleiding van Amsterdam en sinds 2013 maakt hij deel uit van de artistieke kern van de Toneelmakerij. Met Eet je bord leeg maakt Knieriem voor het eerst een tekstloze voorstelling: “Een voorstelling biedt altijd stof voor een emotioneel, absurd of filosofisch gesprek na afloop. Je hebt samen met een kind iets gezien en toch heb je het anders beleefd. Kinderen, jongeren en volwassen lachen om hele andere dingen. Wat een kind choquerend vindt, kan een volwassene juist heel grappig vinden en andersom.”

Makers en spelers
concept en regie: Paul Knieriem spel: Denise Aznam, Ian Bok, Anil Jagdewsing decorontwerp: Sacha Zwiers lichtontwerp: Gé Wegman kostuumontwerp: Jorine van Beek geluidsontwerp: Jorg Schellekens


Noot voor de redactie:

Voor interviews, beeldmateriaal, perskaarten en andere vragen kunt u contact opnemen met Marcel Tichelaar marcel@toneelmakerij.nl 020-5226070

Over DE TONEELMAKERIJ
De Toneelmakerij maakt theatervoorstellingen voor kinderen, jongeren en de volwassenen om hen heen. We zijn verhalenvertellers. We schrijven nieuwe toneelstukken, herschrijven oude en experimenteren met spannende theatervormen. De Toneelmakerij zit vol energie en is betrokken bij de wereld. Geen onderwerp is ons te groot. Onze voorstellingen ontroeren en dagen je uit je eigen verbeelding te gebruiken.

We komen uit Amsterdam en zoeken ons publiek overal op: in theaterzalen en klaslokalen in heel Nederland en België, op ruige locaties en in de wijken van onze stad. De Toneelmakerij is in Amsterdam huisgezelschap van Theater de Krakeling en Theater Bellevue.

SPEELLIJST

vr 16 feb (try-out) 16.00 De Krakeling Amsterdam

za 17 feb (première) 16.00 De Krakeling Amsterdam

zo 18 feb 14.30 De Krakeling Amsterdam

zo 25 feb 15.00 Toneelschuur Haarlem

ma 26 feb 14.30 De Lieve Vrouw Amersfoort

di 27 feb 15.00 Theater De Kom Nieuwegein

wo 28 feb 14.30 Theater a/d Slinger Houten

do 1 mrt 15.00 Podium Hogewoerd De Meern

vr 2 mrt 14.30 Theater Kikker Utrecht

za 3 mrt 16.00 De Krakeling Amsterdam

zo 4 mrt 14.30 De Krakeling Amsterdam

zo 11 mrt 15.15 De Harmonie Leeuwarden

zo 18 mrt 14.30 De Agnietenhof Tiel

wo 21 mrt 15.00 Theater Kerkrade Kerkrade

za 24 mrt 16.00 De Kampanje Den Helder

zo 25 mrt 14.30 Schouwburg Hengelo

za 31 mrt 16.00 Podium Mozaïek Amsterdam

zo 1 apr 15.00 Schouwburg Rotterdam

wo 4 apr 15.00 Wennekerpand Schiedam

zo 8 apr 14.00 De Meervaart Amsterdam

wo 11 apr 15.00 de Toneelmakerij Amsterdam

za 14 apr 16.00 Ainsi Maastricht

zo 15 apr 14.00 De Lawei Drachten

wo 18 apr 15.00 de Toneelmakerij Amsterdam

zo 22 apr 15.00 Zaantheater Zaandam

www.toneelmakerij.nl/nl/voorstellingen/eet-je-bord-leeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.