Eerste Anywhere The Wind Blows succesvol verlopen: data 2020 bekend

n het Pinksterweekend 2019 ging een lang gekoesterde droom van het Nederlands Blazers Ensemble in vervulling. In samenwerking met het Zuiderstrandtheater in Den Haag zag het eerste NBE-festival het daglicht: Anywhere The Wind Blows. Bedacht en gespeeld door NBE samen met geweldige artiesten van heinde en verre. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde. Met o.a. AGRAF, Kalben, Driss El Maloumi, Hasna El Bacharia, Souad Asla & Lemma en Karsu. Het festival nodigde iedereen uit om te komen aanwaaien en uitblazen. De eerste editie trok tegen de 2000 bezoekers. In 2020 staat het festival gepland in het Pinksterweekeinde van 31 mei en 1 juni 2020. 

Over Anywhere The Wind Blows 2019

Het Nederlands Blazers Ensemble, de programmeur van het festival, heeft zich laten inspireren door landen rond de Middellandse Zee, zuidkust van Turkije tot Marokkoen de wens om met het festival de veelkleurigheid in klanken en mensen te vieren en te verbinden. En vertrouwen te bouwen. 

Artistiek leider Bart Schneemann van het Nederlands Blazers Enemble was live bij NPO Radio 4 bij Opium op maandag 10 juni 2019 direct na afloop van het slotconcert om 22.30 uur. 

Terugluisteren: vanaf 00:06.30 

https://www.nporadio4.nl/opium/gemist

Hoogtepunten Anywhere The Wind blows 2019: AGRAF en Kalben

Er waren optredens van o.a. het Nederlands Blazers EnsembleAGRAF uit Marokko en Kalben uit Turkije.Ook Driss el Maloumi, Ud virtuoos uit Marokko trad op.Het festival was verheugd dat ook Hasna El Bacharia, en Souad Asla,Algerijnse zangeressen, erbij waren. Ook Lemma trad op en Karsu. Daarnaast was er een rijk scala uit gasten, zowel uit Nederland als het buitenland die naast hun eigen concerten overdag in de avond ook met het NBE optraden. Het publiek dat de avondconcerten bijwoonde, heeft alle festivalgasten meegemaakt. Bijzonder was dat de Riffijnse band AGRAF, die in eigen land niet mag optreden, een podium kreeg op het festival en uitbundige fans heeft. 

Website festival Anywhere The Wind Blows:

www.anywherethewindblows.nl

Terugblik foto’s Anywhere the Wind Blows 2019:

Anywhere The Wind Blows is een activiteit van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, Zuiderstrandtheater en Nederlands Blazers Ensemble en wordt ondersteund door Gemeente Den Haag, StichtingDioraphte en het Fonds Podiumkunsten.

FOTO:© Peter Lodder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.