Een behouden vaart voor Valuas College met musical Titanic

Recensie: Stephan Markus

Twee jaar na Cats brengt het Valuas College uit Venlo een nieuwe productie, hun elfde alweer. Dit maal gaan zij de uitdaging aan om het verhaal van Titanic op de de planken te zetten!

Bij Titanic denkt men vaak aan de film, de mega hit van Céline Dion en de liefde tussen Jack en Rose. De musicalversie van Titanic gaat daar niet over. Wat wel direct herkenbaar is, is de kapitein die, met zijn bemanning, wacht op de gasten die allemaal hun droom achter na willen gaan in Amerika. Miljonair worden, au pair en naar plaatsen gaan die ze alleen uit de boeken kennen.

Mensen die met elkaar iets te vertellen hebben, elkaar vinden en steunen op het schip. Sommige in de luxe van de eerste klas hutten, anderen die er alleen kunnen dromen om in die luxe te kunnen vertoeven. Zij worden allen opgewacht om hun intrek te nemen op het schip door de kapitein die eigenlijk met pensioen zou gaan, maar nog een laatste tocht wil maken met onverwoestbare schip.


Hoewel een ieder eigenlijk wel weet hoe het afloopt, hoop je ergens dat het schip dit maal drijvend blijft, al was het maar drijvend op de zangkwaliteiten van de geweldige cast. Met een koor van ruim twintig personen en een live orkest van ruim veertig man pakt de complete cast je in met hun versie van dit beroemde verhaal. Elke karakter heeft zijn eigen verhaal en problemen, je leeft met ze mee en ze raken je diep. Voor ieder personage hoop je dat ze hun Amerikaanse droom waar kunnen maken, maar dan is daar toch die onvermijdelijke ijsberg…

Met Titanic laat het Valuas College wederom zien te beschikken over fantastische zangtalenten, decorbouwers, kostuumontwerpers en een geweldig artistiek team.

Hopelijk is ook deze keer de jury van de Amateur Musical Awards komen kijken in Venlo! Deze versie van Titanic doet niet onder voor de professionele versie die Joop van den Ende ooit als eerste reizende musical in de theaters bracht!

In Venlo staan de talenten van nu en van de toekomst. Titanic is nog t/m 13 feb te zien in de Maaspoort in Venlo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.