DEBUUTVOORSTELLING KANTOOR FRISDRANK VIERT HET OVERWINNEN VAN ANGST

Deze zomer speelt op theaterfestival De Parade de eerste kindervoorstelling van Kantoor Frisdrank onder de artistieke leiding van Marijn Claes. Grote thema’s als de angst om gepest, gekwetst of zelfs verlaten te worden als je niet leuk genoeg bent zitten verweven in een luchtig toneelstuk vol fantasie.

‘Het jongetje dat geen ‘ja’ durft te zeggen’ is de eerste voorstelling van theaterbedrijf Kantoor Frisdrank. Kantoor Frisdrank maakt eigenwijze en fantasierijke voorstellingen over alle barrières die de mens kan tegenhouden om zichzelf te durven zijn. Het gaat hierbij om regels waar de meeste mensen zich vaak niet eens bewust van zijn, maar die ons wel tegenhouden in denken en handelen. Kantoor Frisdrank focust zich in het bijzonder op zowel de geschreven als ongeschreven regels en meningen in de samenleving en probeert deze om te draaien.

‘Het Jongetje dat geen ‘ja’ durft te zeggen’ gaat over de momenten waarop we voor het eerst in aanraking komen met deze regels en meningen; namelijk als kind. Onderzoek wijst uit dat kleuters al op jonge leeftijd beginnen met het vormen van hun zelfbeeld. Dit beeld ontstaat door alles wat ze meemaken in de wereld. Ervaringen zoals gepest worden, het overlijden van een dierbare, of het ontvangen van complimenten dragen allemaal bij aan het vormen van een negatief- of juist positief zelfbeeld. Dit zelfbeeld bepaalt hoe zelfverzekerd het kind zich in de wereld voortbeweegt, of dat het zich alleen maar overal achter wil verstoppen. Dit laatste is het geval bij de hoofdpersoon: ‘het jongetje dat geen ‘ja’ durft te zeggen’.

Tijdens de 25 minuten durende voorstelling maakt het publiek kennis met het bange Jongetje. Ondanks dat het Jongetje zich op de perfecte plek bevindt (in een vakantiepark) is hij letterlijk verstijfd van onzekerheid en durft hij nergens meer ‘Ja’ op te zeggen. Maar gelukkig is daar het Meisje dat alles durft. Lukt het haar om het Jongetje uit zijn schulp te halen zodat hij de wereld weer durft te ontdekken? Of is zij stiekem ook ergens bang voor?

Een spannende zoektocht over jezelf durven zijn, al je zekerheden op het spel te zetten een toe te geven dat we allemaal een beetje gek zijn.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Over de voorstelling:
Speeldata: de voorstelling is te zien op De Parade in Den Haag (11 & 14 juli), Utrecht (27 juli & 4 augustus) en Amsterdam (10 t/m 12 augustus).

Tekst: Marijn Claes
Spel: Marijn Claes en Janna Adank
Regie: Tabita Friis Kristensen
Productie: Femke van Weperen
Vormgeving- en marketingadvies: Alex Baams

Meer informatie en kaartverkoop: https://deparade.nl/voorstellingen/marijn-claes

Poster gemaakt door Alex Baams

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.