De Uitmarkt is geopend

Vrijdag is de Uitmarkt feestelijk geopend met een gevarieerd programma op het hoofdpodium op het Museumplein. De Uitmarkt is de opening van het nationale culturele seizoen. De 42ste editie van de Uitmarkt vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus op en rond het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark.

Eric Corton opende het culturele seizoen op het I amsterdam podium ondersteund door de swingende bigband New Cool Collective. De avond bood een rijke aaneenschakeling aan optredens van onder meer cabaretier Rayen Panday, singer-songwriter Judy Blank, Frans dansgezelschap Paradox-Sal en de populaire band The Kik. Ook was er een optreden van gelegenheidsduo Trijntje Oosterhuis en Vjeze Fur en zong Noortje Herlaar een nummer uit de musical Lazarus (het laatste werk van David Bowie, met regie Ivo van Hove). 
Zaterdag biedt het hoofdpodium een muzikaal programma met Ricky Koole & Frank Lammers en zingt Charly Luske de grootste hits van George Michael. Ook zijn er optredens van Ruben Hein en Sabrina Starke. Zaterdagavond zingt The Kik Boudewijn de Groot en kruipt Martijn Fisher nog één keer in de rol van Hazes. Op andere Uitmarkt locaties kan men onder meer genieten van een optreden van de multi getalenteerde Someone, kersverse nederpop van Wies, showponies van Alex Klaassen en kerst bij Roué Verveer. 
Zondagavond wordt de Uitmarkt traditiegetrouw afgesloten met de populaire Musical Sing-a-Long, gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro. Uit volle borst kan men meezingen met de bekende nummers uit onder andere de musicals Kinky Boots, Soldaat van Oranje, Annie en Everybody’s Talking About Jamie. 
Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.uitmarkt.nl

Foto:© Bas Uterwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.