CAST THE BOOK OF MORMON BEKEND  WEGENS GROOT SUCCES SPEELPERIODE VERLENGD

The best musical of this century.”
Ben Brantley, The New York Times

Amsterdam, 8 mei 2019 – The Book of Mormon, de Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez is door de enorme vraag en succesvolle eerste kaartverkoop met een week verlengd. Vanaf vandaag kan men zich aanmelden voor de voorverkoop van extra kaarten. Tevens zijn de namen van de hoofdrolspelers van de show in Amsterdam bekend.

De met een Tony®, Olivier® en Grammy® bekroonde show die vanaf donderdag 26 september 2019 te zien is in Koninklijk Theater Carré in, is nu verlengd tot en met zondag 27 oktober 2019. De inschrijving voor de extra week is nu geopend. Via carre.nl kan men zich registreren voor de voorverkoop die begint op 18 mei 2019.

Castleden bekend
De hoofdrollen van The Book of Mormon in Amsterdam worden vertolkt door Kevin Clay als Elder Price en Conner Peirson als Elder Cunningham. Zij hebben deze rollen eerder gespeeld op Broadway en de Amerikaanse tournee. Clay en Peirson worden vergezeld door Nicole-Lily Baisden als Nabulungi, William Hawksworth als Elder McKinley, Ewen Cummins als Mafala Hatimbi, Johnathan Tweedie als Joseph Smith en Thomas Vernal als de Generaal.

Het gezelschap bestaat verder uit: Sanchia Amber Clarke, Jed Berry, David Brewis, Melissa Brown-Taylor, Chinasa, Tre Copeland-Williams, George Crawford, Jordan Lee Davies, Jemal Felix, Patrick George, Isaac Hesketh, M-Jae Cleopatra Isaac, Evan James, Alex James-Hatton, Nicole Louise, Fergal McGoff, Jesus Reyes Ortiz, Lawrence Rowe, Lukin Simmonds, Chomba S Taulo, Brad Veitch, Tommy Wade-Smith, Sharon Wattis en Jacob Yarlett.

The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City.

Sinds de wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon in drie continenten opgevoerd en heeft sindsdien al meer dan dertig internationale onderscheidingen op haar naam staan. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.

In Londen startte de productie in februari 2013 en won vier Olivier Awards®, waaronder ‘Best New Musical’. Tijdens de eerste dag van verkoop heeft de musical alle kaartverkooprecords verbroken in de geschiedenis van West End. Alle 2583 voorstellingen in het Prince of Wales Theatre waren tot op heden compleet uitverkocht.

De makersTrey Parker en Matt Stone zijn de makers van de met een Emmy en Peabody bekroonde tv-serieSouth Park (nu in het 22e seizoen) en de speelfilms South Park: Bigger, Longer & Uncut en Team America: World Police. Robert Lopez co-creëerde de musical Avenue Q en The Book of Mormonen schreef mede de liedjes voor Disney’s Frozen en Coco. Hij is een van de slechts vijftien artiesten die alle vier de grote entertainmentprijzen heeft gewonnen: Emmy®, Grammy®, Oscar® en Tony® Awards.
 Het script, muziek en songteksten zijn van Trey Parker, Robert Lopez en Matt Stone. De regie is door Casey Nicholaw en Trey Parker. Nicholaw is daarnaast ook verantwoordelijk voor de choreografie. Verder tekende Ann Roth voor het kostuumontwerp, Brian MacDevitt voor het lichtontwerp, is het geluidsontwerp van Brian Ronan, de orkestraties van Larry Hochman en Stephen Oremus en zijn de muzikale leiding en vocale arrangementen eveneens van Stephen Oremus. The Book of Mormon is geproduceerd door Anne Garefino, Scott Rudin, Important Musicals en Sonia Friedman Production. Kevin Clay en Conner Peirson treden op met ondersteuning van Equity UK (vakbond voor artiesten, voorheen Variety Artistes’ Federation) in samenwerking met de Amerikaanse vakbond voor artiesten.

Broadway in Carré
In de reeks Broadway in Carré worden de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré gepresenteerd, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. In maart en april 2018 werd de opvolger Sunset Boulevard gepresenteerd. Met The Book of Mormon gaat een lang gekoesterde wens van Carré in vervulling. Onder de vlag Broadway in Carré brengt het theater de Broadwayervaring naar Nederland, zodat iedereen de voorstellingen kan zien zoals ze gemaakt en bedoeld zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.