Carré presenteert nieuwe Broadway aan de Amstel: THE CURIOUS INCIDENT OF THE DOG IN THE NIGHT-TIME

Koninklijk Theater Carré maakte gisteravond in RTL Late Night de tweede titel bekend van de reeks Broadway aan de Amstel. Vorig jaar haalde Carré de musical PIPPIN naar Nederland. Het theaterstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré. In de originele uitvoering, met de gehele Engelse cast. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via carre.nl/curious en 0900-25 25 255 (€ 0,45 p/m).

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige miljoenenbestseller van Mark Haddon, winnaar van de Whitbread Book of the Year Award. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards®. Tony Award-winnares Marianne Elliott regisseert het stuk.

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is overladen met awards en ontving lovende kritieken van pers en bezoekers. Na de musical PIPPIN kiezen we nu voor dit internationale toptheaterstuk. Het verhaal is ijzersterk en het innovatieve decor is verbluffend. Ik ben er trots op dat we deze bijzondere voorstelling naar Nederland halen.”

Marianne Elliott regisseerde in 2014 de spectaculaire voorstelling War Horse, eveneens van het National Theatre. “Ik ben verheugd dat The Curious Incident of the Dog in the Night-Time dit najaar in Carré staat. Het was overweldigend om te zien hoe enthousiast het publiek reageerde op War Horse, dat maar liefst vier maanden in Carré te zien was. Ik kan niet wachten om mensen kennis te laten maken met de toneelbewerking van het prachtige verhaal van Mark Haddon, dat gaat over moed, het leven, liefde en familie.”

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time…
… vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

Broadway aan de Amstel…
… is een terugkerende reeks waarin Carré de meest toonaangevende producties uit Londen en New York exclusief in Koninklijk Theater Carré presenteert. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time ging in 2012 in première in het Londense National Theatre en werd wegens succes naar West End en vervolgens naar Broadway gebracht. Het stuk trok wereldwijd bijna 2,5 miljoen bezoekers en won zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards®, waaronder die voor ‘Best Play’.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré. Meer informatie en de exacte speeldata zijn te vinden op carre.nl/curious.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.