Breaker Shinshan wint Nederlandse voorronde Red Bull Dance Your Style

Ruim 400 jury-leden gaven hun stem en kroonde daarmee de danser tot de winnaar van de eerste Nederlandse editie.

Funky moves, 400 uitzinnig toeschouwers, uitdagende blikken en beats van Britney tot Micheal Jackson: dat waren de ingredienten voor de eerste editie van Red Bull Dance Your Style. Gisteravond stonden de beste 16 Nederlandse dansers tegenover elkaar tijdens spetterende 1-tegen-1 battles in 013 te Tilburg op het Hiphop Kingz Festival. Uiteindelijk werd de 17-jarige Shinshan uit Malden gekozen tot de winnaar en danste hij zich daarmee naar de wereldfinale in Parijs.

Dance Your Style is de eerste danswedstrijd ter wereld waar de bezoekers beslissen wie er wint, met ruim 400 bezoekers in Tilburg was de jury dus pittig. 16 geselecteerde dansers uit verschillende disciplines kregen daarom alle vrijheid om het publiek te verrassen: van poppers en lockers tot streetdancers en breakers, man tegen vrouw, vrouw tegen vrouw en man tegen man. Uiteindelijk zette Shinshan de tofste show neer en won daarmee de harten van het publiek, het felbegeerde ticket naar Parijs en een goedgevulde Snipes goodiebag.

Breaker Shinshan gaat op 12 oktober de strijd aan met winnaars uit meer dan 30 landen tijdens de wereldfinale in Parijs. Wie dan wint, kan zich de ‘Red Bull Dance Your Style World Champion 2019’ noemen.

Dans-expert en host van de avond Juvat Westendorp: “Wat was dit dope! Talent uit verschillende dansdisciplines kreeg een podium om alles te showen en dat hebben ze gedaan ook. De reacties van het publiek waren te gek, zoveel energie hier. De dansers heel moesten snel schakelen en ter plekke een one-manshow verzinnen en uitvoeren. Shinshan ging heel lekker, good luck in Parijs! Make us proud!” 

Of Shinshan er met de wereldtitel vandoor gaat weten we 12 oktober. “Ik moet heel hard gaan trainen, zowel mentaal als fysiek moet ik naar the next level nu”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.