Boom Chicago: The future is here and it is slightly annoying

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen donderdag was de première van ‘The future is here and it is slightly annoying’, in Boom Chicago aan de Rozengracht in Amsterdam.
Boom Chicago heeft een uniek concept bedacht, wat garant staat voor een bijzondere avond: Amerikaanse en Engelse comedians die bijzondere onderwerpen ter sprake brengen en niets uit de weg gaan om deze bespreekbaar te maken. Dit keer brachten ze Artificial Intelligence, onder de aandacht. Want of je het nu beseft of niet, iedereen heeft er mee te maken. Neem nu facebook of netflix, die zomaar uit het niets weten wat jij leuk vindt en je kijkgedrag bepalen.

Na de vorige twee premières die ik hier gezien had, moest en zou ik deze voorstelling ook weer zien. Mijn geduld werd echter erg op de proef gesteld, daar de première om half negen zou beginnen, deze pas iets voor negen uiteindelijk pas begon. Nou ja begon, eerst kwam er een dame van de gemeente Amsterdam iets over de technologie vertellen die ze gebruiken in Amsterdam.


We zien diverse uiteenlopende sketches, gebracht door Lizz Kemery, Simon Fielder, Simon Lukacs, Tamar Broadbent en Tyler Groce. Ze bewijzen keer op keer dat ze super snel kunnen improviseren, of het nu door een woord aangegeven uit het publiek is, of emoticons die ze moeten uitbeelden, ze doen het in een wenk. Uiteraard kunnen ze het niet laten om Donald Trump op de hak te nemen, of het over brexit te hebben, beide hebben genoeg stof om grappen over te maken. De leukste sketch was voor mij toch wel de parodie op Game of Thrones.

Helaas was er na drie kwartier alweer pauze, deze zou een kwartier duren, maar duurde uiteindelijk een half uur. De vaart was er na de pauze geheel uit en de vragen aan het publiek duurden veel en veel te lang, waardoor je je focus totaal kwijt was. Ik kan ook echt niet meer vertellen wat ik na de pauze heb gezien. Wat echt jammer was, want de vorige voorstellingen zat ik echt op het puntje van mijn stoel om niets te missen en dat was dit keer echt niet het geval. Waar het de vorige keren echt komisch was en sommige uitspraken je aan het denken zetten, was het dit keer allemaal heel tam en kwam het gekozen onderwerp totaal niet uit de verf.


Kijk voor meer informatie: www.boomchicago.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.